Pazartesi, Eylül 28

Haftanın Ardından

- Her hafta olduğu gibi liderden başlayalım. Bu hafta lider değişti ve Fenerbahçe liderliği ele geçirdi. Fenerbahçe bu statik oyununda bile 7 de 7 yapmayı başarıyor. Bu özellik Türkiye'de sadece onlarda var. Kazım'ın performansı bu hafta üst düzeydi. Ancak defansif anlamda hala aynı. Alex ise maçın yıldızı olmayı başardı. Son dakikada verdiği o pas gerçekten usta işiydi. İlk golde attığı topuk pasıda keza öyle. Ancak o son dakika golünde Antalyaspor'un vahim halini konuşmadan olmaz. Alex pası attığında 4 Fenerbahçeli orta sahada bi başlarına kaleye kadar gittiler. Güiza maç boyunca tek oluml hareketi yaparak golü attırdı.

- Galatasaray'ın maçına geçeceğim ancak maçın sadece özetlerini izleyebildim. O sıralarda hayatımda ilkleri yaşamaktaydım. Kısaca özetlersem Kur'anlı, çalgılı ve içkili bir düğün ortamıda görüyordum. Keita'nın attırdığı gol muazzam. Ancak sene başında dile geitirlen bencil olduğu iddiaları liglerin ilerlemesiyle ortaya çıkıyor. Rijkaard ona en uygun kararı vermeyi öğretebilecekmi göreceğiz. Eskişehiride bir kaç post aşağıda öldürdük şimdi hakkını verelim. Nağmalup devam etmeleri onlar açısındanda bir motivasyon.

- Bursaspor, Diyarbakırspor mücadelesinde ise Bursaspor rahat bir galibiyet elde etti. Ancak maçın önüne geçen çirkin olaylar oldu. Bu olayların uzantısı bugün akşama kadar sürdü. Olaylarla ve sonrası ile ilgili Yağız blogunda en güzel yorumu yapmış. Diyarbakırspor maçlarından sonra sadece futbol yazmayı diliyorum.

- Gençlerbirliği, trabzonspor maçı haftanın en heyecanlı maçı oldu. Trabzonspor maçın başında iki gol bulmasına rağmen son dakikarladaki haliye bir puana sevinir bitirdi maçı. Gençlerbirliğiise oynadığı organize futbol ile takdiri hakediyor. Maç boyu ayağa pas ile atağa kalkmaya çalıştılar. Zaman geçtikde Doll istediği futbolu sahaya yansıtacaktır. Ayrıca Hollanda'dan gelen Hurşit ikinci yarıya damgasını vurdu. Trabzonspor hakkında diyeceğimiz tek şey Alanzinho, Yattara ve Gabriç gibi yaratıcı isimlerin ikisinin birden sahada olması gerekliliğidir. Gabriç ikinci yarı başında neden oyundan alındı bunu anlamak güç.

- Manisaspor , Denizli deplasmanından bir puan ile döndü. Simpson dikkat çeken bir oyuncu. Özelliklede şutları ve topla driplingleri iyi bir isim. Kayserispor haftanın sürprizini sağladı diyebiliriz. Evlerinde puansız Kasımpaşa ile berabere kaldılar. Gol sorunu hala devam ediyor. Gaziantep ise performansı ile şaşırtan bir takım. Ankaragücü'ne evlerinde 3-1 mağlup oldular. Kadro olarak bu ligde üst sıralarda olması gereken bir takım. Uyum sorununu aşmayı başarırlarsa ligde çok puan alacaklardır. Ankaragücü ise yıllardır bu ligden düşmesini beklediğim bir takım. 12 Eylül artığı gibi görünüyor gözüme. Bu sene 100. yılları ve o motivasyonla çok maç alacak gibiler. Sivasspor hakkında ise yorum yapmam yasaklandı :)

- İngiltere'de liderlik Manu'nun eline geçti. Stoke deplasmanında iki gollü bir galibiyet aldılar. tuncay son haftalarda son 20 dakikalarda oyuna giriyor. Chelsea, Wigan deplasmanında ummadığı bir mağlubiyetle döndü. Liverpool El Nino ile galibiyetlere devam etti. 6 gollü gözalıcı bir skor elde ettiler. Diğer çarpıcı skoru ise Tottenham 5 golle aldı. Bu istikrarlı gidişi sürdürmeleri lige renk katacak.Arsenal ise Fulham deplasmanında istediğini tek golle aldı. Portsmouth ise 7 maçta sıfır puan rekor kırıyor.

- İspanyada ise görüntü aynı. İki başlı yarışın içine Sevilla girebilmek için ne kadar direnecek bakalım. Valencia ise Atletico Madrid'e son dakika golü ile berabere kaldı. Üç puana çok yakındılar ancak başaramadılar. Zaten bu sebepten dolayı yıllardır üst sıralardan uzaklar. Ligin en ilginç takımı ise Xerez. 5 haftası geride kalan bir ligde hala gol atabilmiş değiller.

- İtalya'da sürpriz lider Sampdoria'ya saygı duymalı herkes. İnter'i tek golle yenmeyi başardıalr ve tablonun tepesine yerleştiler. Juventus ise Diego'suz olmanın dezavantajını yaşadı bu haftasonu. Roma istikrarsızlığa devam ediyor. Milan hakkında ise yazmak anlamsızlaştı artık. Galliani esaretinden kurtulmalılar.

- Almanya'da takımım Leverkusen bu haftayı deplasmanda üç puan ile kapattı. Hamburg ise gece 03:05 te izleyebildiğimiz maçta Bayern Münih'i tek golle yenmeyi başardı. Wolfsburg geçen yılki kıvamına dönme sinyalini verdi bu hafta. Ancak çok kolay gol yiyorlar ve bunu bi türlü yenemediler. Hoffenheim, Hertha maçı ise ibretlik nir maç oldu.Berlin ekibi çöküşüne devam ediyor. Bu hafta geçen haftadan bir fazla gol yiyerek kapattılar ve ligin dibine demir attılar. İbisevic üç golle geri döndü diyebiliriz Bundesliga'ya.

Hiç yorum yok: