Pazar, Eylül 13

Galatasaray 3-0 Beşiktaş 5/34

Derbinin favorisi olmaz sözünü her zaman hatırlamak. Bu maç öncesindede bunu aklımızın bi yerine oturttuk. Kadrolar açıklandığında ise Denizli o bildik rotasyonunu ve büyük maçlarda kendini ön plana çıkarma egosunu gördük. Ekrem - Enrst - Tabatalı bi kurgu düşünmüş orta sahada. Yusuf ve Serda iki kanadı kullanacak. Nihat ise en uçta onlarda beslenecekti. Rijkaard ise Elano'yu dinlendirmeyi tercih etti. Klasik sistemi ile sahadaydı maç öncesi. Maç önünden bir kaç not aktaralım. Öncelikle Eski Açık tribünün kapatılması güzel olmuş. Ancak misafir takım tribünün üstünün daha sonra kapatılacak olması hiçde hoş bir uygulama değil. Yukarıdaki atkı konusu ise Galatasaray yönetiminin artık herşeyi paraya dönüştürme stratejisinin kanıtı. Demirören'e bile tutuşturdular o atkıyı. Maç başlamadan hemen önce bütün kameraları kendilerine yönelttirdiler büyük başarı.

Maç yüksek tempoda ve Galatasaray'ın baskısı ile başladı. İlk dakika dolmadan Mustafa Sarp şut yerine pası tercih etmiş olsa Baros Rüştüile başbaşa kalacaktı. Gol ise 5. dakikada yine kornerden geldi. Arda bu sezon daha çok gol attıracak bu kornerlerden. Golde ise Rüştü'nün payı çok büyük. Mustafa ise duran topların Capone'si olma yolunda ilerliyor. Golden sonra Beşiktaş kendine gelmiş bir görüntü çizdi. Yusuf önderliğinde tehlikeli anlar yaşattılar. Ancak en etkili ismi 35 yaşında ve son demlerinde olan Yusuf olan bir takımiçin tehlike çanları çalıyor demektir. Tabata ilk maçında vasatı aşamadı.Galatasaray'da ise forvetteki dörtlüden keita dışında defansına yardıma gelen yoktu. Rijkaard'ın ilkyarıda bu durumu ikaz etmesini bekledim ilkyarı boyunca. Arda yorgun ve etkisiz oynadı. Kewell Keita'nın paslarıyla iki gol çıkarabilirdi bu yarıda.

İkinci yarı başladığında Galatasaray'ın durumu düzelteceğinin düşündük ancak öyle olmadı. Tabata ve Nihat'ın yerine Bobo-Fink iklisi girmişti oyuna. Bu arada Bobo'ya ayrı bi parantez açmalıyım. Oynamak istemiyorsa gelen teklifleri değerlendirip gitmesi gerekirdi. Böyle isteksiz oynamaya hakkı yok. Serdar Özkan dün takımın en etkili ismiydi. Kendi pozisyonları kendşsş hazırladı ancak son vuruşlarda bazen aceleci bazende geç davranınca gollerden oldu. Leo Franco ise etkili topları rahat bloke etmeyi bilenbir kaleci. Duracağı yeri iyi ayarlıyor. Ancak ceza sahası dışında elle oynadığı bir pozisyon var ve net bir kırmızı kartı gerektiriyor. Arda yorulup yerini Elano'ya bıraktı. Arda bu maçta kaçak güreşti diyebiliriz. Mehmet Topal maç boyu yapması gerekeni ilk kez yaptı ve Kewell'a güzel bir ara pası attı. Sonrasında ise Rüştü'nün Baros'a ikramı ile atılan ikinci gol var. Beşiktaş savunması bunca olay olurkenbir türlü düzenli şekilde yerleşemedi ve golüde bu yüzden yediler. Rüştü ise çok rahat bloke edebileceği topu tutamayınca Baros'un sevdiği gollerden biri olmuş oldu. Rijkaard'ın Barış - Keita değişikliği ise yararını maç boyu gösterdi. Bu golden sonra Beşiktaş'ında gardı düşmüştü artık. Maç sonalrına doğru Elano Kewell'a 50 m lik bir pas attı Oz büyücüsü ise sihirli bir dokunuşlu Baros'a sundu ve o da yapması gerekni yapıp üçüncü golü atmış oldu. Tabi Beşiktaş defansından hiç kimde yoktu tüm bunlar olurken. Galatasaray'da günün adamı Sabri oldu. Yaptığı kritik kademeler sayesinde ve ataklardaki etkisiyle bunu haketti. Rijkaard ilk derbisini rahat geçti ve 5 te 5 ile yoluna devam ediyor. Perşembe günü Panathinaikos önünde Ayhan'a ihtiyacı olacak.

Maç beklenilen gibi düşük tempoda geçti. galatasaray yorgun oyuncularını kullandı. Ancak sahada kendini ekonomik olarak kullanan oyuncuları vardı. Bu yüzden oyunu forse etmekten çok dinlenerek oynamayı tercih ettiler. Beşiktaş orta saha üstünlüğünü eline aldı ancak ileride Nobre'nin eksiklğinin hissetti. nihat bu takımın en uç adamı olamayacağını gösteriyor her maç. Yerine giren Bobo ise bir var bir yok. Galatasaray'dan 9 puan gerideler ve geçen yılki gibi bir lig asla bulamayacaklar. Bu yüzden 8-10 maçlık bir seriye başlamaları şart. Salı günü Manchester United önünde nasıl bir kurguyla çıkacaklar bunun Mustafa Denizli dahil hiç kimse bilmiyor. En önemli sorunlarıda bu zaten.


Hiç yorum yok: