Cumartesi, Eylül 5

Kızıl Çin Soykırıma Devam Ediyor

Bugünler Doğu Türkistan yine karıştı. Karışıklı hiç durmamıştı ancak bu sefer Kızıl Çin'in yaptıkları nasıl bir millet olduklarını açıklıyor. Dün Demirspor - Livorno maçında neden bu yönde bir tepki yoktu onuda ben hazmedemiyorum. İki tane anlamsız kişilere tapan taraftarlar, işçi sınıfı kisvesi altında bir teroristin resimleri ve marşlarıyla birleşiyorlar. Belkide Dünya'nın en baskıcı, faşizan yönetimini savunmaya devam ediyorlar. Dünya Uygur Kongresi resmi sitelerinden şu açıklamayı yaptı. Çocuklarında bu soykkırıma alet edilmesine karşı Dünya hala susuyor :

Değerli basın mensupları:

Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de dün Uygur halkı bir kez daha sokaklara döküldü. Olayların başlama nedenin temelinde ise 5 Temmuzda meydana gelen olaylar sonrası Çin hükümetinin Uygur halkına yönelik uygulamakta olduğu sistemli yok etme politikası yatmaktadır.

Doğu Türkistan’da Çin hükümet yetkilileri geçen hafta ilkokul öğrencilerine yönelik başlattığı aşı kampanyası uygulaması sonrası aşı olan çocuklardan 850 menfi etkilenmiş olup bunlardan bir kısmı hayatını kaybetmiştir.

Birkaç gündür Urumçi şehrinde özellikle Uygurların yoğunlukta olduğu yerlerde Çinliler ellerindeki mikrop taşıyan şırıngaları Uygurlara rast gele batırmaya başlamış bu olaylar halkta çok büyük infial uyandırmıştır. Bu olaylar devam ederken Uygur, Hui ve Moğollardan yaklaşık 9 kişi durumu Çin komünist partisi yetkililerine bildirmiştir. Çin’in Uluslararası Radyosunun haberine göre15 kişinin yakalandığını, Sincan Komünist Partisi Siyasi İşler Başkanı Cu Haylun’da yakalanan 15 kişiden 4'ünün tutuklandığını belitmiş ise de bölgedeki halk panik içinde sokağa çıkamaz bir durumdadır.

Halkın vilayet konağı yakınında toplanarak protesto gösterisi yaptığı yönünde bilgiler geliyor. Uluslararası ajanslar da bunu doğrulamakta. 5 Temmuz'da başlayan olaylarda tutuklananlara işkence uygulandığı yönünde bilgiler geliyor. Tutuklamaların da devam ettiğini de duyuyoruz. Protesto gösterisi bunlara yönelik düzenleniyor

Bağımsız gözlemcilerin bölgeye gitmediğinden bütün kontrol sadece Çin hükümetinde ve Halkta olağan üstü bir belirsizlik, çaresizlik içinde ne yapacağını bilemez durumdalar.Çin'e Hür dünya ve Birleşmiş Milletler 'dur' demez ise yine binlerce insan hayatını kaybedebilir. Çin toplu kıyımlarına devam edebilir.

5 Temmuz’da Urumçi’de yaşanan binlerce kişinin ölümü ve onbinin üzerinde tutuklamanın yaşandığı olayların tekrarlanmaması için başta Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden, İslam dünyasından ve Birleşmiş milletlerden oluşan bağımsız gözlemcilerin acilen bölgeye giderek olayları yerinde incelemesini ve Çin hükümetinin yaptığı bu soykırımı durdurmaya davet ediyoruz.

Hiç yorum yok: