Pazar, Mart 14

Galatasaray 3-0 Ankaragücü

Maç öncesi Bursaspor'un galip gelmesi ile bu maçın kazanılması şart olmuştu. Rijkaard Servet tercihi dışında en uygun kadro ile çıktı maça. Sabri ve Caner iki bek, Neill ve Servet ise stoper görevinde yer buldu. Servet'in oynama nedenlerinden biride Neill'in sağ stoperde daha yararlı olması olabilir. Nitekim ilk ve son golde attığı paslarla golün oluşmasına sebep oldu. Orta sahada ise Barış ve Sarp göbeği kapadı.Burada Elano ve Barış tercih edilmesini bekliyordum. Elano bu ikiliin önünde oynadı. Kanatlarda ise maçın yıldızı Keita ve Dos Santos vardı. En uçta ise Jo ile gol arıyacaktı Galatasaray.

Maça hızlı başlayacağıbelli olan Galatasaray Keita'nın inatçılığı ve Jo'nun fırsatçılığına gol için olmazsa şans faktörünüde ekleyince daha 4. dakikada öne geçti. Kasımpaşa maçındaki gibi hücumda baskılı oyun golden sonra sadece 10 dakika daha devam etti. Jo golün akabinde birde altıpastan gol kaçırdı. Ankaragücü pas yapmaya başlayınca Galatasaray'ın bu sezonki zayıf karnı orta sahasını ele geçirdi. Neyseki yetenekleri sınırlı olan oyuncular ekstra pasları başaramayınca kalesinde geldiği günden beri en rahat maçını çıkarmasına sebep oldular LeoFranco'nun.


Geremi'nin yaptığı pas hatasını insanüstü bi güç ile topu muhafaza eden Keita hakettiği golü ilkyarı bitmeden buldu. Sonrası ise keçiboynuzu tadında bir maç. Galatasaray'ın gereksiz geri çekilmesi ve oyunda üstünlük kuramamsı. Yani geçtiğimiz hafta kaybedilen Eskişehir maçından iyi olmayan bir futbol. Gol pozisyonu vermemiş olması takdir edilir ancak bunda Ankaragücü'nün forvette etkisiz kalmasıda büyük bir etken.Bunda Neill gibi zeki bir oyuncunun payıda büyük. Doksan dakikanın bitimine saniyeler kala Keita'ya attığı muhteşem bir pas ve Keita'nın 4.5 aydır yolunu gözlediğimiz Baros'a güzel pası ve kralında topu ağlara gönderişi. Son aylarda en çok sevindiren ve insanın içini ısıtan bir gol oldu. Kral gelecek hafta Trabzon deplasmanında biraz daha güç kazanır ve Fenerbahçe maçındada golünü atarsa kendisinden bu golü Emre ile birlikte kutlamasını istiyorum.

Bursasporun eksik maçınıda alacağını düşünürsek iki puan önde olduğunu varsayabiliriz. Önlerindede kolay sayılabilecek bir 4 hafta var. Dolayısıyla Trabzon deplasmanı ve Fenerbahçe derbisinden alınacak 6 puan hayati öneme sahip. 4 puan alınırsa Bursa'yı Sami Yen'de yenmekte fayda etmeyebilir. Ayrıca Rijkaard'ın Eskişehir'de mağlup durumdayken değilde bugün ilk yarıdan sonra emre Çolak'ı oyuna almasını beklerdim. Büyük antrenörlük budur kanımca. Dos Santos'un etkisiz kalmasınada ayrıca üzüldüm. Gelecek hafta yerini sözde kaptan Arda Turan'a bırakacak.




Hiç yorum yok: