Cumartesi, Mart 13

Rijkaard, Galatasaray ve Şampiyonluk

Dört kritik sınav demiştim geçtiğimiz hafta. İlki Eskişehir’de başarısızlıkla biten bir sınavdı. Maç kaybedilebilir ancak bu kadar kötü bir futbol oynamaya hakkı yok Galatasaray’ın. Aynı zamanda Rijkaard’ında bu kadar kötü oynatmaya ve bazı oyuncular üstündeki ısrarınında hiç anlamı. Özellikle kaptanımız dediğimiz Arda Turan’a gösterdi sabır taş çatlatacak cinsten. Neyseki bu hafta cezalı olacak ve en azından kendini dinlendirecek. Tabi öyle umuyoruz. Son zamanlarda sahada ne yaptığını anlamak çok zor. Takıma zararı oluyordu. Artık Galatasaray taraftarı olarak şunu kabullenmeliyiz Arda sadece bizim mahallemizin ağır abisi olabilir. Başka mahallelerde kendini ispat etmesi şu haliyle çok çok zor.

Bu hafta Dos Santos onun yerine bu işi kotarabilir. Tabi Rijkaard bir sürprize imza atıp Emre Çolak’la başlamazsa. Orta sahada ise hiç düşünmeden Barış-Elano ikilisini oynatmalı. Barış iyi oynadığı dönemde kesildi takımdan. Baros’un takıma dönmesi bekleniyor. Rijkaard her sakatlıktan sönen oyuncuya yaptığı gibi yarım devre oynatacaktır Baros’u. Gelecek hafta 45 dakika şans verebilir.

Ankaragücü ise yaptığı harcamalardan sonra bir şeyleri ispat peşinde olacaktır. Özelikle Vittek ağır Galatasaray savunmasına zorlu anlar yaşatır. Oynarsa Vassel’de bu etkiyi gösterebilir. Geremi, Sapara gibi kaliteli oyuncular maç içerisinde anlık performansları ile sonuç değiştirebilecek yetenekte.

Galatasaray’ın defans kurgusunu tahmin etmekte zor. Sabri ve Neill’in yeri garanti. Caner’de artık müzmin sakat olan Hakan Balta’nın yerine oynar. Bu Hakan Balta konusuda artık can sıkmaya başladı. Kendisini beğeniyorum fakat bir sezonda oynadığından daha fazla maçta sakat oluyor. Servet’in yerine ise Emre Güngör tercihi bekliyorum.

Bu haftadan sonra ligin gidişini etkileyecek iki maç daha var. Önce Trabzon deplasmanı ve ardından Fenerbahçe karşılaşmaları. Bu üç haftada alınacak 9 puan büyük öneme sahip. Ancak bu takımın bunu başaracak direnci yok maalesef. Fenerbahçe derbisinden çok Trabzon deplasmanı daha çok zorlar bu kırılgan takımı. Oyuncuların ve teknik heyetin iyi konsantre olup biz taraftarları bu sefer yanıltmasını umuyorum.

Hiç yorum yok: