Pazartesi, Mart 29

Leverkusen'in Düşüşü ve Kiessling

Sezon başı pek şans verilmedi kendilerine. Bundesliga değerlendirmesi yazmıştım sezon öncesi ve aynen şu cümleleri kullandım :

“64 yaşındaki Heynckes gibi deneyimli bir isimle başlayacaklar sezona. Kanımca ideal bir antrenör almayı başardılar. Yaş ortalaması 24 olan bir takımı toparlayabilecek kalitede ve tecrübede olan bir isim sonuçta. Ben bu sezonu ilk 4 içinde kapatacaklarına inanıyorum.”
Ancak onlar herkesi yanıltıp sezona çok çok iyi başladılar. İlk yarıyı lider bitirdiler ve ikinci yarıya şampiyonluk için başladılar. 22. Hafta sonunda 48 puanla liderdiler ve en önemlisi mağlubiyetleri yoktu. Sonrasında ise aşağıda yazacağım 6 hafta oynandı.

Werder Bremen 2-2 Leverkusen
Leverkusen 0-0 Köln
Nürnberg 3-2 Leverkusen
Leverkusen 4-2 Hamburg
Dortmund 3-0 Leverkusen
Leverkusen 0-2 Schalke


Yenilmezlikleri 25. Haftada Nürnberg deplasmanında sona erdi. Bu maçta oynanan oyun sezon ortalamasının çok altındaydı. 3-0 geriye düşüldü ancak son dakikalarda kendilerine gelen oyuncular 2 gol bulabildiler sadece. Sonraki hafta ise Hamburg önünde iyi bir performans ve özellikle Kiessling’in etkili oyunuyla 4-2 galibiyet. Bence sezonun kırılma maçı Dortmund maçı oldu. 3-0 lık skordan ziyade kiessling’in ilk yarı sonunda sakatlanması ve oyundan çıkışı. Yenilen 3 golde ikinci yarıda geldi. Bu hafta sonu ise evlerinde Schalke ile karşılaştılar. Maça çok iyi başlayan konuk ekip Kuranyi’nin etkili oyunuyla iki gol bularak maçı kazandı. Hücum hattında etkisiz olmalarının nedeni Kiessling’in yokluğuydu.

Son 6 haftada alınan 5 puan var sadece. Atılan 8 gol ve yenilen 12 gol var. 22 haftada kalesinde 18 gol gören takım 6 haftada 12 gol yedi. Bunu tamamen defans hattına bağlamak mümkün değil. Zira takımın bütünü halinde savunma yapabilen bir takım Leverkusen. U konuda en önemli oyuncu ise kuşkusuz Kiessling ve onsuz oynana 135 dakikada 5 gol yemişler. Kiessling dönene kadarda bunun acısı sürecektir. Helmes geçtiğimiz yılın flaş oyuncusuydu fakat asla bir Kiessling değil. Eren yeni gelen bir isim ve kendini kanıtlayarak formayı elinden aldı. Leverkusen düşüşünde bir başka etkende kadrodur. Heynckes kadrosunu 24 kişiden oluşturdu. Bu 24 kişinin içinde 4 kaleci mevcut. Yani 20 oyuncudan 10 u oynayacak. Rakiplere baktığımızda Schalke 24, Bayern 23, Dortmund 25, Werder ise 23 oyuncu oynatmış bugüne kadar ilk 11 de. Takımdaki yorgunluğun nedenini biraz olsun açıklamış olduk.

Rolfes uzun süredir yok bu sebeple bir oyuncularınıda kaybettiler sezon başında. Burak Kaplan ve Zdebel toplamda ancak bir maç kadar süre bulabildiler. Sarpei ve Sinkiewicz ise sadece 7 maçta forma şansı bulabildiler. İlk 11 başladıkları toplam maç adedi ise sadece 3. Barnetta tüm maçlarda forma şansı buldu, 27 maç oynayan ise 5 isim var takımda. Bütün bunların sonucu takımıdaki düşüş normal ve devre arasında takviye yapılmamasının sıkıntısı yaşanıyor.

Şuanda Schalke 58 puanla lider, Bayern 56 puanda ikinci sırada. 53 puanlı Leverkusen’in arkasında ise 49 puanlı Dortmund ve 48 puanlı Werder Bremen bulunuyor. Fikstür ise çok daha zorlu. Bu hafta sonu Frankfurt deplasmanına gidecek takım. Sonrasınd sırası ile Bayern Münih, Stutgard(d), Hannover, Hertha Berlin, Monchengladbach(d) maçları ile ligi tamamlayacak. Şimdiki hedef sıralamayı koruyup Şampiyonlar ligi vizesi almak olmalı. Zira arkalarındaki takımlar çok formda. Özellikle Werder Bremen son haftalara çok başarılı. Genel olarak Bundesliga fikstürü her takım için zorlu bununda değerlendirmesini hafta içinde yapacağım. Bu hafta sonu Schalke-Bayern Münih maçı var, sakın kaçırmayın.

Hiç yorum yok: