Cuma, Mayıs 7

Bank Asya'da Son Hafta Düşmeme Savaşı

Bank Asya 1. Lig'de bitime 1 hafta kala düşen iki takım Kocaelispor ve Dardanelspor olurken, son takım için ise tam 3 aday var. 14. sıradaki 40 puanlı Mersin İdmanyurdu, 37 puanlı 15. sıradaki Hacettepe ve aynı puanla 16. sırada yer alan Çaykur Rizespor arasında son haftada müthiş bir heyecan yaşanacak.

1 PUAN MERSİN'İ KURTARIR...
Son hafta maçında ligde kalma mücadelesi veren iki takım Hacettepe ve Mersin İdmanyurdu kozlarını Başkent'te paylaşırken, Çaykur Rizespor deplasmanda, ligden düşen Kocaelispor ile karşı karşıya gelecek. Mersin İdmanyurdu deplasmandan 1 puan çıkarması halinde Rizespor maçının sonucuna bakmaksızın ligde kalmayı garantileyecek. Böyle bir durumda Rize galibiyeti de Hacettepe'yi TFF 2. Lig'e gönderecek.

ÜÇLÜ AVERAJA KALIRSA MERSİN YOLCU...
Eğer Hacettepe, Mersin'i yener ve Rize de deplasmanda Kocaelispor'u mağlup ederse üç takımda 40 puana gelmiş olacak. Bu durumda ise 3'lü averaja bakılacak. Böyle bir durumda 3'lü averajda ise ligden düşen takım Mersin İdmanyurdu oluyor.Son haftada Hacettepe'nin kazanması durumunda, Hacettepe'nin üçlü averajda 5, Rize'nin 6 ve Mersin'in 4 puanı oluyor.

ÜÇ TAKIMIN ARALARINDAKİ MAÇLAR ŞÖYLE:
Rize 4-0 Mersin
Mersin 1-0 Hacettepe
Mersin 0-0 Rize
Hacettepe 0-0 Rize
Rize 1-1 Hacettepe

İKİLİ AVERAJ OLURSA RİZE TFF 2. LİG'DE...
Düşme potasıyla ilgili bir ihtimal de Rize ve Hacettepe arasında oluşabilecek ikili averaj olabilir. Eğer Hacettepe ve Mersin sahadan beraberlikle, Rize de Kocaeli deplasmanından beraberlikle ayrılırsa, Hacettepe ve Rize ligi 38 puanla tamamlayacak. Bu durumda ise iki takım arasında oynanan maçlara bakılacak. Hacettepe evinde Rize ile 0-0, deplasmanda ise 1-1 berabere kaldı. Deplasmanda atılan gol nedeniyle Hacettepe ligde kalırken, Rize böyle bir durumda TFF 2. Lig'e düşecek.

Hiç yorum yok: