Çarşamba, Mayıs 26

Çağlar Birinci @ Galatasaray

Transfer haberini öğrendiğimde acaba ne kadar verdiler diye düşündüm. Sonrasında Erhan, Semih, Murat ve Serdar + bir miktar para karşılığı haberini okuyunca inanmadım. Habere yalanlama gelmedi hala. Demek ki bu sayılanlar verilmiş Çağlar karşılığında. Serdar Eylik konusunda sezon başında Rijkaard farklı şeyler söylüyordu. Şimdi ise sıradan bir oyuncu için takasta kullanılıyor. Demekki Rijkaard’ın kendisine verdiği önem bu kadarmış. Anlaşmada beklide geri almak için bazı şartlarda vardır.

Çağlar Birinci hakkında düşüncelerim şöyle :
Tipik bir Türk oyuncu profiline sahip. Akıldan çok yüreğini ortaya koyar. Hakan Balta’nın tam ters karakteridir. En beğendiğim özelliği ise şutları. Umarım İstanbul’a gelince Denizli’de gösterdiği şut çekme cesaretini kaybetmez. Taç atışlarıda oldukça uzundur. Bu sezon Denizli’de ikinci yarı boyunca stoper olarak görev aldı ve oyun kurma denemeleri uzun top atmaktan öteye gitmedi. Çağlar hakkında aklımda kalan en önemli olay ise; Belçika maçında yaptığı anlamsız faul ve yediğimiz gol. O maç Dünya Kupasına gitmememizin yolunu açan maç olmuştu. Bu yüzden çağlar hakkında ilk izlenimim hiçte iyi değil. Caner’den daha mı iyi ?
Elbette hayır ancak Çağlar daha bir takım oyuncusu. Caner gösterdiği zafiyetleri göstermeyeceğini düşünüyorum. Sol bek için güzel bir rotasyon oyuncusu transfer edildi. Umuyorum ki 61 numaralı formayı giyer bu sezon. Yerine gidenlere ise Serdar dışında üzülmenin anlamı yok.

Erhan Şentürk : Asla Galatasaray oyuncusu değil
Murat Akça : Bir defans oyuncusu ise fiziği çok yetersiz
Semih Kaya : Kiralık gittiği Gaziantep’te dahi süre alamadı geçen sezon

Hiç yorum yok: