Perşembe, Eylül 24

Açılmayacak Açılım

Her geçen gün azınlık hakları, demokratik açılım, toplumsal barış projesi adı altında binbir türlü oyun altında ülkenin bütünlüğünü zedeleyici konuşmalar duyuyoruz. Blogda çok kez belirttim Laz kökenli olduğumu. Bundan guru duyuyorum ancak son günlerde öyle şeyler yazılıyor ki biz laz kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarınıda ayrılıkçı göstermeye çalışıyorlar. Yıllar önce başladıkları gizli planlarını bugün faaliyete geçirmiş durumdalar. Topu topu 600-700 bin laz kökenli vatandaş var. Bunların çok çok büyük bir kısmının böyle bir düşüncesi olmadığına adım kadar eminim. Böyle göstermeye çalışıyorlar sadece. Anayasada denen hükümler her şeyi özetliyor :

- Türk Devleti´ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk´tür.
- Türkiye Cumhuriyeti´ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir.

Herşey o kadar ve netki hala anlamamakta ısrar edip ihanet edenler var maalesef. Bu açılım konusunda ciddi kaygılarım var. Bu kaygım her geçen gün artıyor. Olmayan bir sorunu varış gibi göstermeye çalışıyorlar. Kürtlere, Çerkezlere, Lazlara, Gürcülere vs hiçbir kimseye ne ayrıcalıklı nede kötü davranılmıyor. Asıl sorunun kanunların uygulanmasında. Devlet olarak bunları doğru uygulayabilirsek hiçbir sorun kalmayacak. Ancak şu durumda ki hal kanunu uygulatmaktan ziyade bağcıyı dövmeye benziyor. Alfabeyi bile değiştirmeye cesaret edebilen bir yapı mevcut. İlköğretime "Barış Dersi" bile koyacaklar. Sanki yıllardır o okullardaki çocuklar birbirini dışlamış gibi. Düşünüyorum da ilkokulda bir sırada üç kişiydik. Hala görüşüyorum diğer sıra arkadaşlarımla. Biri Kürt kökenli, diğeri ise İç Anadolulu. Barış dersine ihtiyaç hissetmedik hiçbir zaman. Şimdi bunu koymaya çalışmak varolan barışa ne katkı yapabilir. O küçük temiz beyinlere Ali Kürt, Veli Laz, sen Türksün, Ayşe Çerkez, Agop Ermeni vurgusundan yani bölücülükten başka hiçbirşey yapamaz. Ne diyelim sonumuz hayır olsun.

4 yorum:

hrmpasa dedi ki...

Vatana bağlılığın tamamen genetik bir olay olduğu kanısındayım.Şurası kesin ki,bugün bu memleketle sorun yaşayanların dünde ataları aynı sorunu yaşatıyordu.Bugün Türkiye'ye kalleş olanın dün atası Osmanlı'ya haindi.İçimden gelen tek bir cümle var geninde hainlik olanlara.."Biz sizi sevmeye çalışmaktan usandık,birazda siz kendinizi sevdirin..."

aksilaz dedi ki...

Hacım sende kendi açılımını yazmışsın. Ne diyeyim ki çok haklısın. Ama öyle bir durum var ki bi yeri çeksen diğer taraf çöküyor. Dediğim gibi asıl sorunumuz kanunların uygulanmasında. Tabi bu kanunlarıda değiştirmeye çalışıyorlar ki işte orada ip kopuyor.

peykân dedi ki...

amcam can ya cannn... :)
özledim karadeniz insanını...
valla yazıya odaklansam canım sıkılcak, keyfimi bozmaya niyetim yok, ben amcama odaklandım...
bu kadar güzel olur bi insan...

éLLa Çiça dedi ki...

alkisliyorum