Çarşamba, Eylül 2

Trabzonspor ve Büyüklük


Trabzonspor her geçen sene kan kaybetmeye devam ediyor kanaatindeyim. En sondan başlarsak; Klüp dün Fatih Tekke ve Bucaspor'dan Mehmet Battal'ı almak için ciddi girişimlerde bulundu. Hatta tatil için Trabzona gelen Fatih Tekke ile her konuda anlaşmış ve klubü Zenit ile görüşmelere bile başlanmıştı. Ancak bir türlü ikna edemeyip bu transferi kapatmak zorunda kaldılar. Keza aynı şey Mehmet Battal içinde geçerli oldu. Bucaspor yönetimi toplanıp teklifi reddetmiş. Bu kadar geniş bir camia son anlarda biraz gözünü karartıp reddedilmeyecek bir teklif veremiyorsa hatta Bucaspor yönetimini ikna edemiyorsa büyüklük kavramını gözden geçirmesi gerekiyor demektir. Caner içinde aynı şey oldu. Caner daha parlak görünen galatasaray'a gitmesi tercih etti. Halbuki Trabzonspor'da forma giymesi garantiydi. Konuştuğum tüm Trabzonsporlular bu durumdan oldukça şikayetçi. Artık üst düzey futbolcu transferi yapılmasını istiyorlar. Colman, Yattara, Tjikuzu, Gabric gibi orta kaliteli isimleri transfer edip takımdaki gençlerin önünü kesmemeliyiz diyorlar.

Son sözüde ben Trabzonspor taraftarına söylemiş olayım. Takıma destek yerine köstek olmaya devam etmeyin. En ufak hatalı harekette tribünden çıkan uğultular tv karşısında bizleri bile ürkütyorken o futbolculardan sakin ve akıllı davranması beklemek hayalcilik olur. Sabır edilmeli dicem ama karadenizli kanı sanırım biraz fazla akıcı olduğundan o sakinlik bir türlü uzun sürmüyor.

1 yorum:

Sade dedi ki...

bu iki kelimeyi yan yana getirebilmek bile başarı: Trabzon ve Büyüklük. Kendi kendilerini bu kadar başarısızlığa sürükleyen bir şehir ve taraftar sanırım dünyada yoktur. Ne denebilir ki yazık...