Perşembe, Ekim 8

Ankaraspor Düşerken

Ankaraspor resmen düşürüldü ve komik kararlarda çıktı federasyondan. Düşürülmesi hakkında bir şey diyemem. Kanunları tam olarak bilmiyorum. Ancak oynamış olduğu maçlarında 3-0 lık sonuçla tescil edilme kararı Dünya’da bir ilk olmuştur. Ligi 17 takımla başlamış olarak düşündü federasyon. Sanırım kartlarında silinmesini düşünüyorlar. Benim bir futbolsever olarak görüşüm küme düşürülmemesi yönündeydi. Puan silinmesi en iyi alternatifti. 18 puan eksiden başlatmayı düşünebilirdi federasyon. Lig bütünlüğüde korunmuş olurdu. Sonuçta fubolcular işlerini yapmak istiyorlar. Ayrıca bu klüple yapmış oldukları sözleşme var. Bu paraları klüpten almak zorundalar. Ankaraspor’un ciddi bir kaybı var maddi olarak. Futbolcular paralarını nasıl alacaklar hala bir muamma.

Bir başka konu ise Ankarasporlu futbolculara transfer olabilmeleri için ek süre verilmiş. Elinde genç ve yetenekli isimler var. Bu oyuncuları iyi fiyatlara satmak istiyor klüp. Tıpkı 4,5 milyon euroya Özer’i sattıkları gibi. Fenerbahçe 4 ay daha beklemiş olsa beklide 3 te 1 fiyatına alacaktı bu oyuncuyu. Bunun gibi bir çok senaryo sayabiliriz. Kadroda bulunan Ömer, Anıl, Aydın, Adem, Weeks, Murat ve İlhan gibi genç ve oldukça yetenekli isimler var. Bu oyuncuları almak isteyen klüpler değerinin altında bir teklif yapacaklardır. Çünkü Ankaraspor’da oynatamayacağı oyuncuya para vermek istemez.

Birazda Galatasaray yönünden bakayım bu olaya;
Ömer Aysan transferi sağ bek için ciddi bir alternatiftir. Anıl’da sol bekte ve açıkta görev yapabilen yetenekli bir oyuncu. Aydın ise Kewell’ın yedeği olabilir bu takımda. Ancak en çok istediğim oyuncu Murattosun’dur. Çok beğendiğim bir forvet Murat. Forvet alternatifini çoğaltmak isteyen Rijkaard için iyi bir transfer olabilir. Theo Weeks hakkında ise olumlu referanslar var ancak bi türlü o ışığı göremedim kendisinde.

Hiç yorum yok: