Çarşamba, Ekim 7

Zorunlu Haraç

Bu hükümetin geldiğinden beri yaptığı en olumlu işler sağlık adına olmuştu. Ancak yavaş yavaş bu iyilikleri neden yaptıkları ortaya çıkmaya başladı. Bir emekli ve tansiyon hastası olan vatandaşımız ilacını yazdırmaya gittiğinde maaşından 10 tl kesiliyor artık. Bu herhangi bir tedavi için gittiğiniz özel hastahane içinde geçerli. Yada kontrole gittiğiniz devlet hastahanesinde. Her işlem için artık 10 tl kesiliyor devlet adına. Herşeyde + 10 tl ödemek zorundayız. İşte böyle bir yasa 1 Ekim tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.

Kendi babamdan hesap ettim : kullandığı tansiyon ilacı 9,8 tl. Sağlık ocağına gidip bu ilacını yazdırdı ve 10 tl maaşından kesildi. Eczaneden ilacı almaya gittiğinde ise 2,8tl ödedi. Yani toplam olarak 12,8 tl çıktı cebinden. Eskiden sadece 2,8 çıkıyordu. Hesap gayet açık ve net. Böyle adaletsiz bir kanun neden çıkar. Onuda açıklayalım :

Hükümette olan yönetim herşeyde olduğu gibi sağlığıda yabancı tekellere teslim etmek istiyor. Geldiklerinde özel hastahanelere rağbet çok azdı. Şimdi en küçük bir ilçede bile birden fazla özel hasatahane açıldı ve halk bunlara alıştırıldı. Zaman içerisinde bu gibi kanunları (yani 10 tl kesim ücreti gibi) halkın gözünde normalleştirecekler. Bazı zorunluluklar getirip özel hastahanelerin büyük çoğunluğu tasviye edilecek ve aynı büyük alışveriş merkezlerinde olduğu gibi büyük sağlık kuruluşları gelecek yabancı yatırımcı olarak. Zamanla yerli özel hastahaneler bu firmalarla rekabet edemeyecek ve kiliti vurup kapatacaklar. İşte böyle bi teori mevcut. Sonumuz hayır olsun ...

Hiç yorum yok: