Pazar, Kasım 1

Galatasaray 2-0 Sivasspor #11

Yoğun bir hafta ve Pazar günü mesaisinden sonrai laç gibi geldi bu maç.

Derbi ve sonrasının yıprattığı Galatasaray için kolay bir maç oldu. Rijkaard için B planı yok diyenler için bir ders niteliğindeydi sahadaki ilk onbir. Barış- Topal - Sarp lı orta saha üçlüsü maç boyunca rakibe büyük üstünlük sağladı. Özellikle Sarp hücum anlamında ciddi katkıalrda bulundu. Rakibi ısıran bu üçlüye Arda'da zaman zaman eşlik edince maç başladığı gibi bitti.

İlk golün geldiği dakikaya kadar muazzam bir baskı yaptı Galatasaray. Sivasspor rakip sahayı geçemedi bu dakikaya kadar. Özellikle iki bek Hakan ve Sabri oyuna pozitif olarak girince farklı bir takım oluyor Galatasaray. Nonda'nın ilk goldeki usta ve soğukkanlı vuruşu takdir edilir. Sonrasındaki baskı ve ilk yarının son dakikasında Kewell'ın enfes golü. O noktalardan öyle vurulmalı ki gol olsun. Büyük ustada o işi en bilen oyuncu takımda. Keita'nın yokluğunda kazanılan maç önemli. Bir önemli noktada haftalar sonra gol yemeden kazanılması. Tabi burda geçen yıldan çok çok geride olan bir rakip Sivasspor'unda katkısı büyük. Hiç üzülmüyorum bu takıma. Çünkü haketmedikleri yerdeydiler son iki senede. Ayrıca Mecnun gibi bi başkana sahipler bu yeterli bi neden sevmemek için. Bugünkü galibiyette Ercan "damat" Saatçi'ye gitsin.

Başka detaylar ise Linderoth'un dönüşü, Sabri'nin artık güzel orta yapabilmesi, Rijkaard'ın savaşan oyuncu tercihini sayabiliriz.

Hiç yorum yok: