Salı, Kasım 10

Haftanın Ardından

Ligde 12. Haftayıda geride bıraktık. İlkyarı sonuna kadar takımlar toplayabildikleri kadar puan toplamaya çalışacaklar. Önümüzdeki hafta lig tatile giriyor. Dünya kupası baraj maçlarına kalacağımız düşünülerek hazırlanmış bir takvim. Ancak hesabımız tutmadı deyim yerindeyse. Afrikayı Tv den izleyeceğiz. Tatil sonrası ilkyarının bitimine kadar non stop bir lig izleyeceğiz. Bu haftaki maçları yazalım :

- Lider Fenerbahçe’nin bay geçtiği haftada takipçisi Galatasaray Diyarbakır deplasmanındaydı. Maça çıkıp çıkmama kararını sık sık değiştiren Diyarbakırspor maça konsantre başlamıştı. İyi pres sonucu golde buldular fakat nefesleri yetmedi. Son anlarda eksik Galatasaray üstüne dahi gidemediler. Bunun nedeni lig öncesi para sorunu ve geç transferler. Ancak başkanının takımı çekerim restlerinden önce takım yapmayı başarmayı öğrenmesi gerekli. Federasyondan alınan paralarla transfer yapabildiler ve o federasyona savaş açma cüretini göterebiliyorlar. Tüm bunlara rağmen maç öncesi ve sonu dostça geçti. Bu maçta Barış’ın verilmeyen penaltısını anlamak mümkün değil.

- Bu hafta üçüncülük el değiştirdi. Bursa’dan tahtını alan Beşiktaş oldu. Son 5 maçıda kazanmayı başardılar. Sadece 1 gol yiyerek kazanmalarıda defansfi açıdan başarısını gösteriyor. Ancak bu hafta Trabzon önünde düşülen mahkum durum Denizli’yi çok düşündürmesi gerekli. Bu maç ve Beşiktaş hakkında detaylı bir yazı yazmıştım birkaç post aşağıda. Trabzon cephesinde ise üzgünlük hakim. Bu maçta iyi oynadılar fakat Ernst2in o müthiş şutu onları demoralize etmeyi başardı. Acilen forvet takviyesi şart. Fatih Tekke panzehir gibi gelir onlara. Umarım bu transfer gerçekleşir ve daha güçlü bir Trabzon izleriz.

- Haftanın en dikkat çekici maçlarından biride Cuma günü Bursa’da oynandı. Timsahlar seyircisi önünde istikrarını sürdürmek istediler fakat bunu başaramadılar. Thomas Doll güzel işler yapıyor Gençlerbirliğinde. İlhan Cavcav’ın hışmına uğramaması için dua ediyoruz. Bu mağlubiyet Bursa içinde nazar boncuğu olsun. Yabancı transferi konusunda başarılı olduklarını kanıtladılar.

- Bir başka övgüye layık takım Kayserispor. Sivas deplasmanındanda üç puanla döndüler. Makukula ve Gökhan golleri paylaşan isimler oldu. Özellikle Gökhan Emreciksin’in ilk golü çok şık. Makukula’da krallıkta ilk sıraya yerleşti bu gollerle. Sivasspor için işler artık geri dönülmez noktaya doğru gidiyor. Yenilen goller bu haftada çok komik. Taç atışı sonrası benim görebildiğim iki gol yediler. Takımın konsantrasyon sorunu yaşadığı aşikar. Birde Mehmet Yıldız’ın geri dönmeme ihtimali onlar adına durumu daha vahim yapıyor. Devre arası Muhsin Ertuğral transferlerle takıma kan pompalamaya çalışacaktır. O zamana kadar alınacak 7 puan başarıdır Sivasspor için.

- İstikrar deyince ülkede en istikrarlı isim olan Abdullah Avcı’yı es geçemeyiz. Son 6 maçta aldıkları 5 galibiyet var. Bursa’dan yenen 6 gol sonrası durumu toparlayıp üst üste iki galibiyet almasını bildiler. Bu hafta üç puan kazandıran isim Tum oldu. Antalyaspor ise inişli çıkışlı grafiği sürdürüyor. Kendi sahasında çok iyi maçlar çıkarıyor ancak deplasmanda kayboluyorlar. Bunun çaresini bulmaları şart. En azından beraberlik çıkarmayı öğrenmeliler.

- Ve tribün kareografi Eskişehir var sırada. Bu hafta Denizlispor’u iki golle geçtiler. Mehmet Yılmaz ve Ümit Karan gollerin sahibi. Ümit Karan gol attıkça seviniyorum. Ancak kendisinden spektaküler goller bekliyorum. Böyle düz vuruşlar ona yakışmıyor. Denizlispor ise her sene düştüğü durumu bu senede yaşıyor. Son haftalarda bir antrenör değişikliği ile ligde kalmayaı başarıyorlardı. Bu sene işleri yine zor. Kadro olarak belki geçen yıllara göre iyiler ancak takım içi uyumsuzluk göze çarpıyor.

- Bu ligin ne yapacağı belli olmayan iki ekibinin maçında deplasmanda oynayan Gaziantepspor galip geldi. Manisaspor’u net bir skorlar geçtiler. Haftalardır süren istikrarsızlıklarına devam ettiler. Ancak kadro olaran çok inandığım bir takım konumundalar. İkinci yarıda daha etkili ve daha çok gollü maçlar izletecekler bize. Manisaspor ise ligin dibine doğru yol almaya başladı. Artık iyi futboldan çok skora yönelik oynama zamanı geldiğini düşünmeye başladı seyircisi. Mesut Bakkal’ın işi önümüzdeki haftalar daha da zorlaşacak.

- Yılmaz Vural yine üzgün moda girdi bu haftasonu. Son dakikada yediği golle iki puan bıraktılar Ankaragücü önünde. Ama oynadıkları futbol ilk yarı sonuna kadar şuan aldıkları 9 puana yakın bir puan alacakalrını gösteriyor. Ankaragücüne ise bir türlü huzur ortamı gelmiyor. Bu hafta Ceyhun kadro dışı bırakıldı. Hikmet Karaman’ın ipide her an çekilebilir. Ayrıca Karaman’ın elind 32 kişilik bir kadro var ve beklide en çok bu durum onu zorluyor. Kolay değil bu kadar kalabalık topluluğu yönetmek.

Hiç yorum yok: