Salı, Aralık 1

Haftanın Ardından

Her hafta olduğu gibi bu haftada liderden başlayalım. Fenerbahçe bir gün önce Galatasaray mağlubiyetinden sonra Kasımpaşa maçında daha bir iştahlı oynayacak diye düşündürdü . Ancak bu durum sadece zihinlerde kaldı. Yılmaz Vural’la birlikte şuan fit noktaya erişen Kasımpaşa, Kadıköy’de tarihi bir zaferi kaçırdı. 3-1 lik galibiyetle ligde rahat nefes almış oldu. Fenerbahçe cephesinde ise raylar oynuyor yine. Daum’a olan güven ve saygı azalıyor gün geçtikçe. Yavaş yavaş Aykut Kocaman ısındırılmaya çalışıyor sanki. Ancak Daum bu ülkeyi iyi tanır ve ne zaman galip gelmesi gerektiğinide çok iyi biliyor. Ayrıca oyuncular arasındada bir bölünme yaşanmış durumda. Sürekli gideceğini belirten Carlos hala 11 de başlıyor, sahada uyurgezer gibi dolaşan Alex’ten forma alınamıyor, Güiza bir türlü alışamadı, Deivid ise geçen yıl Galatasaray’a attığı golden sonra hala kayıplarda. İşte böyle bir ortam söz konusu yabancı sorunu devrearasında çözülmezse Fenerbahçe bir daha liderliği göremez. Bu hafta sonu oda elinden kaçacaktır zaten.

Galatasaray hakkında tek bir şey yazacağım. Rijkaard bugün dönecek İstanbul’a, Benim canımı sıkan bu konudur. İnsani neden vardı elbet ama bu 5. Gün gittiğinden beri. Futbol takımı çalıştırdığını biliyor olmalı. Rijkaard’la bir tek antreman bile farklı diyen bazı blog tutan arkadaşlar vardı bu konuda bir şey yazmadılar henüz. Bursaspor ise her hafta tebriğimi alıyor. Bu hafta sakin ve kararlı bir oyunla istediklerini aldılar. Ancak bazı sorunları var hala. Batalla kaliteli bir ayak ve takıma monte edilemedi henüz. Orta sahadaki üretkenliği arttıracak tek isimo kadroda. Bu uyumuda başarırlarsa daha rahat galibiyetler alacaklar. Bu hafta attıkları gol ise gerçekten güzeldi. Leo her zamanki gibi seyretti.

Beşiktaş deyince şu tabloya bakmak lazım. Kayserispor’a içeride kaybedilen maçtan sonra oynadığı 7 maçıda kazandı. Birde Ankaraspor galibiyeti var bu arada. Liderliğe her hafta yaklaştılar ve bu haftada ikinci sıraya oturdular. Pazar gününün lideri olabilecek şansa sahipler. Bu hafta Sivasspor önünde alışılagelmiş oyunlarından birini oynadılar. Göze hoş gelmeyen ama maçın heranında sürpriz bir golü arayan ve arkasını sağlam tutan bir takım görünümündeler. Şu ana kadar yedikleri 6 gol bunun göstergesi. Galatasaray önünde 3 gol yediklerini varsayarsak sadece 4 maçta gol yediler bu sezon. 14 maçta 6 gol ciddi bir başarıdır. Hücumsal olarak kötüler diyoruz her zaman ancak atılan 17 golle gelen 9 galibiyet var. Sivasspor ise revizyon için devre arasını bekliyor. Ancak bu sene küme düşme kabusundan kurtulamayacaklar.

Kayserispor bu hafta geçen haftanın flaş takımı Manisaspor deplasmanındaydı. Güzel oyun çıkmadı ortaya ancak Kayserispor istediğini almayı başardı. Gökhan Emreciksin eski formuna hızla kavuşuyor. Boş geçen bir sezondan sonra şimdi toparlama sürecinde. Takımına ciddi katkılar yapıyor ve bu haftaki 3 puan onun ayağından geldi. Liderle arasında sadece üç puan kaldı. Şampiyonluk yarışının içindeler ve bu haftaki Bursaspor maçı çok önemli hale geldi. Anadolu takımlarının önderliği kimin yapacağını belirleyecek bir maç. Manisaspor ise forvetteki kalitesizliği yüzünden gol atmakta ve dolayısıyla puan almakta zorlanıyor. 11 gol atmışlar bu haftaya kadar ve bu çok düşük bir oran. Devre arası bu bölgeye transfer kaçınılmaz. Yoksa Yaser, Ergin ve İsaac ile seneyi tamamlayamazlar.

Antalyada oynan Antalyaspor-Gençlerbirliği maçı çarpıcı sonuçlar doğurdu. Jedinak sezon başı Gençlerbirlğinden kiralandı ve sahibi olan takıma iki gol birden atarak takımını galibiyete ulaştırdı. Birde hafta içi Cavcav Antalyaspor’dan yılalr önce şike teklifi aldığını açıklamış ve ortamı germişti. O takıma yenilerek sus payını almıştır. İki golde yan top sonucu oluştu. Jedinak iyi takip ederek golleri atmayı başardı. Kendisini bu yaz Dünya kupasında izleyeceğiz Avustralya formasıyla. Ayrıca Mehmet Özdilek’i tebrik etmek gerekir. Şuanki kadrosu ile azami ölçüde puan almış durumda. 20 puanın 16 sını evlerinde kazandılar. Ne zaman deplasmanda kaybetmemeyi öğrenirlerse o kadar üst sıralarda olurlar.

Trabzonspor geçtiğimiz hafta yaşadığı depremden sonra suları biraz durultarak tekrar yol almaya başladı. Bugünde Şenol Güneş ile sözleşme imzalayacaklar. Bu adımı olumlu yada olumsuz bulduğumu söyleyemiyorum. Çünkü işler iyi giderken kimse ses çıkarmıyor ancak biraz kötüye döndümü her yerden bir ses çıkıyor Trabzonda. Belki Şenol Güneş’e bu sesler biraz gecikmeli çıkar. Sadece o yönde bir avantajı var Şenol Hoca’nın. Bu hafta Eskişehirspor önünde Alanzinho ve Gabric formasına kavuştu. Bu onları kamçılamış göründü ve maçta oldukça üretken oynadılar. Ceyhun ise defansın gerisine çekilerek oradaki boşluk dolduruldu. Trabzonspor için bu sene kayıp senedir ve tüm güçlerini Türkiye kupasına ve yeni oyuncu kazanmaya vermeliler. Eskişehirspor ve Rıza Çalımbay bu maçtan çok önümüzdeki hafta sonu oynanacak Fenerbahçe maçını düşünüyorlar. Rıza Çalımbay’ın Fenerbahçe’ye karşı bir zaafı mevcut ve bu zaaf ona çok şey kaybettiriyor.

İ.B.B. – Gaziantepspor maçını izleyen kaç kişi vardı merak ediyorum. Belediye takımını bu ligde görmek istemiyorum. Ayrıca Abdullah Avcı’nında başarılı bir antrenör olduğuna inanmıyorum. Yıllardır ne etliye ne sütlüye karışıp ligi götürüyor. Transfer bütçesi olarak ciddi harcamalardada bulunan bir klüp halbuki. Karşısındaki Gaziantepspor ise kado kalitesine ihanet etmeyi sürdürüyor. Portekizli antrenör hala istenen takımı oluşturamadı. Kendisine sabit bir 11 bulup o kadroda ısrar etmeli. Süreklilik sorunu mevcut takımda. Transfer edilen ve kariyerli oyuncular olan Jorginho ve Linz’den hala yararlanılamıyor. Önümüzdeki hafta Antalyaspor maçında alınacak kötü sonuç sonu olabilir Portekizlinin.

Ligde görmek istemediğim diğer bir takım olan Ankarasporgücü bu hafta ligin en formsuz ekibi Denizlispor’u tek golle yendi. Bu takım hakkında diyeceğim tek şey bu haftaki 11 inde tam 8 Ankaraspor’lu oyuncunun olduğudur. Bu kadar şaibeli bir takıma sahip çıkan taraftara acıyorum. Denizlispor ise her geçen sene cepten yedi ve sonunda bu sene dibe vurdu. Alınan 7 puan var ancak üç puanı Ankaraspor’dan geldi. Sanırım bu kötü durum sene sonuna kadar sürecek.

Hiç yorum yok: