Perşembe, Şubat 4

Antalyaspor 2-1 Galatasaray

Rijkaard’ın 35. Resmi maçıydı bu maç. Takım ilk maçındanda kötü durumda. Aklınca bir şeyler yapmaya çalışıyor ekürisi Neeskens ile birlikte. Uğur sol bek oldu, Emre Güngör’de sağ bekte buldu kendini. Uğur için diyecek bir şey bulamıyorum. Alt yapıdan gelmesinin kaymağını yiyip duruyor. İnanılmaz kötü oynuyor ve takıma savunmada negatif etki yaratıyor.Skibbe’de böyle saçmalıklar yapmaya başladıktan kısa bir süre gönderilmişti. Dün oynanan rezalet futbolun hiçbir mazereti olamaz. Jo sakatlanıyor ve yerine koyulacak bir santrafor yok. Dos Santos giriyor ancak o kadar güçsüz ve takımla uyumsuz ki oyuncularla çarpıştı iki kez.

Kalede Ufuk verilen şansı iyi kullanamadı. İlk gol ve ikinci golde pozisyon hatası var. Necati’nin attığı güzel golü tebrik etmek gerekli. Neden gönderildiği ise hala muamma. Arda 10. Dakikada gol atıyor ve herkes gibi bende takımın istediği ortamın oluştuğuna inanıyorum. Ayağı paslarla ve boş alana iyi koşular yapan Jo ile farkı arttıracağını düşündüm. Ancak her şey tam tersi gelişti. Ayhan-Sarp ikilisi hiçbir insiyatif almadan maçı tamamladı. Mehmet Topal’a olan öfkem bu maçta bir kez daha ortaya çıktı. Takıma gerekli olduğu her zaman sakat olan bir oyuncu. Jo’nun çıkması ile birlikte iyice oyundan düştük. Kaleye şut bile çekilmedi desek yeridir. Elano giriyor ve oyun bir beş dakika hareketleniyor. Sonrasında ise silik bir Galatasaray. Maç boyunca hücum bölgesinde 4 pas üst üste yapıldımı emin değilim. Gün geçtikçe takımın ahengi eriyor. Sezon başı futbol oynama isteği bulunan oyuncular şimdi ayakta duracak gücü bulamıyorlar.

Keita konusu ise gerçekten komik. Rijkaard ceza verdiğini söylüyor. Ancak Keita’sız oynanan bu maç biz taraftarlara ceza oldu. Oyuncuyu kazanma adına adım atmak yerine kadroya bile alınmıyor Keita. Geldiği günden beri en formsuz dönemini yaşıyor teknik heyet. Neeskens saha kenarında sürekli talimat verip duruyor. Elleri bir sağa bir sola açılıyor heyecanla. Ancak aldığı her topu rakibe veren Servet’e bir uyarı olduğunu hiç sanmıyorum. Savunmanın iki ağası var artık. Neill bir yöne çekiyor savunmayı, Servet ise farklı bir yere. Bu sorun ilerleyen maçlarda daha çok göze batacaktır. Bu hafta sonu Kayseri’den bir facia ile dönülürse şaşırmamak lazım. Rijkaard Keita’ya ceza vermeye devam etmez umarım. Ayrıca rüzgardan savrulan Elano’nunda kulaklarını çekme vakti gelmiştir.

· Atletico maçına bu kadar kısa bir süre kala takımın as oyuncularının fiziken bitik bu durumu turdan iyice soğutuyor beni.

Hiç yorum yok: