Perşembe, Şubat 25

Galatasaray - Atletico Madrid Maç Öncesi


Bu akşam Galatasarayımız bir zafer gecesine daha çıkıyor. Madrid’de alınan 1-1 lik skor ile bu akşam bir nebze rahatız. Ancak ne zaman skor koruma derdinde olsak hep aynı şey oldu. Hamburg maçı bunun en büyük örneğidir. O maçı unutmak mümkün değil. Bir Uefa kupası daha beklide o gecenin sadece 10 dakikalık bir diliminde kaçtı. O maçı ömür boyu aklımızın bir yerine not edelim. Zira kaçan sadece Uefa kupası değil aynı zamanda en büyük rakibine 100 yıl boyunca atabileceğin en büyük çalımda kaçtı. Sadece bir kez gelen bir fırsat hovardaca reddedildi. Bu yüzdendir ki Bülent Korkmaz gibi idolüm olan bir ismi hala affedebilmiş değim.

Geçmişi bir süreliğine unutup bu akşama bakalım. Rijkaard beklide tur için en büyük güvencem. Sahadaki 11 oyuncudan daha çok etkisi olacaktır bu maça. İlk maçta şahsen beğenmediğim ve yakıştıramadığım futbol ile istediğini almayı bildi. Bu akşamda pek farklı bir oyun oynatmayacaktır. Denge ve kontrol futbolunu tercih edip rakibin zaafını görüp ona göre hücum ettirecek. İlk maçta yaptığı usta işi hamleleri maçtan birkaç gün sonra tekrar izlediğimde görebildim. Keita ve Caner’i yer değiştirerek oynattı Rijkaard. Bu hamle maçın başlarında bir etki göstermedi bu bir gerçek. Fakat ikinci yarıda Keita’nın verimli olmasının ana nedenidir. Rakip savunmacılar onun olduğu bölgeye daha sıkı tedbirler aldı ilkyarı. Keita’nın sağ ve sol kanadı kullanması ile dengeleri şaştı. İkinci yarı Rijkaard Keita’yı sağ kanattan ayırmadı ve böylece dağılan ve yıpranan savunma Keita’nın yeteneklerine karşı koyamadı. Atılan gol bunun bariz kanıtı zaten.

Bu maçtada en büyük kozu Keita olabilir Rijkaard’ın. Defans kurgusunu nasıl şekillendireceğide çok önemli. Emre Güngör büyük ihtimalle oynayamayacak. Servet-Neill ikilisi oynayacak büyük ihtimal. Sol bek Hakan balta olacak. Sağ bekte bir sürpriz yaparmı işte bunu maçta göreceğiz. Uğur’un kötü ötesi formu yüzünden Barış gibi süratli bir oyuncu tercih edilebilir. Fakat defans kurgusu karışabilir işte bunu riske edermi orası meçhul. Sanırım Uğur’la başlar Rijkaard. Oturmuş olan 4 lüyü bozmak istemez.

Orta sahadaki üçlüde Topal ve Elano bankolar. Yanlarına kim gelecek onu bilemiyoruz. Sarp en büyük adaydır her zaman. Ancak Barış son Beşiktaş maçında daha etkili bir oyun oynadı. Barış tercihide yadırganmamalı. Sağ kulvar Keita’nın olacak. Solda ise Caner gibi güçlü bir oyuncu ile başlamak iyi olur. Dos Santos’un takım savunmasına verdiği zararı İnönü’de gördük. En önde ise her zamanki gibi kaptan Arda Turan olacak.

Bu maçın kilidini Elano-Arda-Keita üçlüsü çözebilir. Sarp’da arkadan sürpriz çıkışlarla skora katkı yapabilecek oyuncu. Ancak turun anahtarı takım savunmasında. İlk maçtaki gibi boş alan bırakmaz isek Atletico bizi zorlayamaz. Bu turdan sonra Baros ve Kewell’ın katılımı ile önümüz açık olacaktır.

* Boğazın karşı yakasındaki ezeli rakibede bol şanslar. Zira şansa çok ihtiyaçları olacak bu gece.

Hiç yorum yok: