Salı, Şubat 2

Rizespor Part 3



İlk değerlendirmeyi burada, ikincisi ise şuradan yapmıştım. İki hafta arayla yazılan bu yazılardan sonra bir ay sonra tekrar değerlendirme yazacağımı belirtmişim. Ancak dünkü gelişmeleri es geçmek mümkün değil. Öncelikle klübün bu süre içinde yaptığı maçlara bakalım. Boluspor deplasmanından 2-1 mağlubiyetle döndü ve bu pekte anormal bir skor değil. Ancak Rizespor’un sezon ortasında beğenmeyip gönderdiği Serdar Samatyalı ve Erman Ergin Boluspor’da düzenli olarak ilk 11 de forma giyiyor. Bu maçtaki performanslarıda gayet iyiydi. Bu hafta sonu ise Adanaspor ile evinde oynadı Rizespor. Müsabaka 0-0 eşitlik ile sonuçlandı. Bu skor Rizespor için gerçekten iyi bir skor oldu. Adanaspor altı pasın içinden 3 adet golü kaçırdı maç boyu. Rizespor’da Mehmet Şansal 4 forvetli bir sistem denemeye kalktı bu maçtı. Özgürcan, Riberio, Erhan ve Halil hepsi ilk 11 de başladılar. Orta sahanın ortasında ise yıllardan beri kanat oyuncusu olan Mithat Yaşar’ı tercih etmiş. Yanında ise Engin Öztonga. Şöyle bir örnekle açıklayayım. Galatasaray orta sahada Arda ve Elano ile başlıyor. En uçta ise 4 adet forvet özellikli oyuncu. Bu örnek yeterlidir anlatmaya çalıştığım olayı.

Rizespor’un aldığı her puan başarıdır benim nazarımda. Kümede kalma hesapları yapmalılar artık. Dün akşam saatlerinde ise çarpıcı olaylar gelişti. Teknik direktör Mehmet şansal yönetim kurulu toplantısına giderek istifasını sundu ve hemen orada kabul edildi. Sonrasında ise Rizespor’un en başarılı olduğu iş yapıldı. Takriben 4-5 saat içinde 3 hoca adayı bulundu ve biriyle anlaşıldı. Bu işi iyi yaptıkları bir gerçek. Milli takıma aylardır antrenör bulamayan federasyona buradan açık ilam. Rizespor’dan herhangi bir yönetici alınsın ve işi 6 saatte çözer. Tutmadıysa yenisinide aynı gün içinde bulabilirler.

Anlaşılan teknik direktör ise Ümit Kayıhan oldu. Ümit hoca ne düşünerek geldi bilemiyorum. Ekonomik olarak şu sıralar çok büyük sıkıntılar var klüpte. Ancak Rizespor yönetimi tutmazsa değiştir taktiğini uygulamaya koyar tekrar. Seyircilerdende yardım alıyorlar bu konuda. Aleni küfürler ettirilip antrenör canından bezdiriliyor ve istifasını sunuyor. Örnekler ise ; Suat Kaya, Rasim Kara, Metin Diyadin’i bi çırpıda sayabildiklerim. Hareketlilik bununlada bitmedi. Karadeniz klübü olmanın tüm özelliğini gösteriyor Rizespor. Durmadan dalgalanıyor. İki adet flaş transferede imza attılar bu sırada. Hem antrenör bulabiliyorlar hemde o sırada oyuncularlada ilgileniyorlar. Türk futbolunun iki duayeni ile anlaştılar. Birincisi şuan 2. Lig B kategorisinde Malatyaspor’da oynayan feyk üstadı Celil Sağır, diğeri ise Denizlispor ise Lyon’ları, Gençlerbirliği ile Valencia’ları yıkan Mustafa Özkan. Ne diyelim hayırlı olsun. Umarım gelecek sezon Bank Asya’da boy gösterebilirler.

Hiç yorum yok: