Pazartesi, Nisan 5

Avrupadan Futbol

İngiltere : Chelsea ManU yu deplasmanda 2-1 yenerek liderliği ele geçirmiş oldu. Chelsea bu sezon büyük maçalrdan galip ayrılarak şampiyonluğu hakettiğini gösteriyor. ManU ise Rooney olmadan gücünün çoğunu kaybeden bir takım. Ferguson ne yapıp edip yenilmemesi gerekn bir maçı kaybetti. Arsenal ise sıkı takibine devam etti. Wolverhampthon’ı Bendtner’in son dakika golü ile geçtiler. Bu sezon sakatlığı daha az yaşamış olsalar şuan tepede olacakları aşikar. Şampiyonlar ligi için son bilet konusunda büyük rekabet var. Tottenham, Sunderland deplasmanında 3-1 lik mağlubiyet aldı. City ise Burnley’e deplasmanda 6 gol atarak dördüncülüğü çok istediğini gösterdi. Maçın ilkyarısının skoru 5-0 dı. Diğer aday Liverpool ise Birminghamla berabere kalarak büyük bir avantaj kaybetti. Puan tablosu şu şekilde :
1- Chelsea 74
2- ManU 72
3- Arsenal 71
3- M.City 59
5- Tottenham 58
6- Liverpool 55

İspanya : La Liga’da bir şey yazmak şuan için geçersiz. İki dev 77 puandalar ve her hafta kazanıyorlar. Öyleki Real Madrid 13 maçtır galip geliyor. Barcelona ise bu hafta güçlü Bilbao önüne gençlerden kurulu bir takımla sahaya çıktı ve 4-1 gibi net bir galibiyet aldı. Gelecek hafta Barnebaudaki derbi ligin kaderini belirler diye düşünüyorum. La Liga Avrupa kupaları için ve özellikle ŞL için çekime var. Mallorca, Sevilla ve Bilbao bu konuda yarışan ekipler. Xerez, Valladolid ve Tenerife küme düşecek takımlar.

1- Real Madrid 77
2- Barcelona 77
3- Valencia 56
4- Mallorca 48
5- Sevilla 48
6- A. Bibao 45

İtalya : İnter’in hovarda puan kayıplarından sonra zevkli hale gelen Seri A’da şampiyonluk için yarış kızışıyor. İnter sahasında Parma’yı 3-0 gibi net bir skorla geçerek haftalar sonra rahatbir galibiyet almış oldu. Takipçisi Roma ise Bari gibi zorlu bir deplasmandan tek golle üç puana ulaştı. Gol prens Vucinic’ten. Milan ise Cagliariyi deplasmanda 3-2 yenerek galibietle tanışmış oldu. Aptalca kaybettikleri puanlar olmasa şuan ilk sırada olacaklardı. Avrupa kupaları içinde amansız yarış sürüyor. ŞL için şuan öndeki takım Palermo bu hafta Catania deplasmanında mağlup ayrıldı. Sampdoria ise Chievo deplasmanından üç puanla dönerek Palermo’ya yetişti. Goller her zamanki gibi Cassano ve Pazzini’den. Napoli ise zorlu Lazio deplasmanından tek puan almayı başardı. Juventus’u yazmaya gerek bile yok arık. Skoru yazıp geçelim Udinese 3-0 Juventus. Diğer önemli detay ise küme düşme hattında. Atalanta 31 puanla 18. Sırada. Lazio ise 34 puanla hemen üstünde. Lazio için acı dolu bir sene.

1- İnter 66
2- Roma 65
3- Milan 63
4- Palermo 51
5- Sampdoria 51
6- Napoli 49
7- Juventus 48

Almanya : Schalke için final haftası niteliğinde geçebilecek bir haftaydı. Sahasında takipçisi Bayern Münih ile karşılaştı. İki dakika içinde yediği iki golle şoka girdiler. Kuranyi farkı bire indirdi sonrasında Hamit kırmızı kart görerek biraz yardımcı oldu fakat ikinci yarıda skoru değiştiremediler. Bayern Münih bu sonuçla liderliğide ele geçirmiş oldu. Çöküşte olan Leverkusen ise Frankfurth deplasmanında 3-2 mağlup ayrılınca ŞL için yarışa Dortmund’uda eklemiş oldu. Dortmunda zorlu Werder Bremen maçında 2-1 lik galibiyet çıkararak büyük başarı elde etmiş oldu. Hertha Berlin ise küme düşmemek için ige asılmış durumda. Köln deplasmanından 3-0 lık skorla döndüler. Gelecek hafta Leverkusen-Bayern Münih maçı hem Leverkusen hem Schalke için son şans niteliğinde.

1- Bayern 59
2- Schalke 58
3- Leverkusen 53
4- Dortmund 52
5- Werder 48

Fransa : Liderin her hafta değiştiği Fransa liginde bu haftanın kaybedenleri Bordeaux, Montpellier , Auxerre ve Lille oldu. Marsilya istikrarını sürdürüyor. Lyon lider olarak geçici bir süre özlem giderebilir. Zira Marsilya ve Bordeaux’un iki maç eksikleri bulunuyor. Detaya girmeden puan tablosunu verelim. Şampiyonun son hafta belli olacağı bir lig Fransa.

1- Lyon 57
2- Montpellier 57
3- Auxerre 57
4- Bordeaux 56
5- Marsilya 56
6- Lille 54

Hiç yorum yok: