Pazartesi, Nisan 26

Galatasaray 0-0 Bursaspor #31

Dün akşam ligin en güzel maçlarından biri oynandı. Tempo ve pozisyon zenginliği açısından üst düzey bir mücadele oldu. İki takımda zaman zaman üstünlüğü eline aldı ve galibiyete çok yaklaştı. Sercan ve Keita’nın kaçırdığı fırsatlar deyim yerindeyse saç baş yoldurdu. Ancak Sami Yen’de kazanan yine Fenerbahçe oldu.

Bursaspor bu haftaya kadar zirvede olmasının tesadüf olmadığını sıkça gösterdi. Özellikle Volkan çok etkili oldu. Tabi bunda karşısındaki Caner’in beyin eksikliğininde önemi büyük. Orta sahada üstünlüğü ele aldığı dakikalarda öldürücü pası atacak oyuncu eksikliği onları kanatlara oynamaya itti ve genelde sağ kanattan Volkan’ı kullandılar. Sercan ise güzel geliştirdiği atakların son vuruşunda yanlış tercihler yapınca takımı golden etti. Ancak bu vuruşlar Sercan için doğal. Çünkü bu kadar ön plana çıkma nedeni bitiriciliği değil yıpratıcılığıy ve bunu sahada bardı. Ertuğrul Sağlam’ın Sercan ve Volkan’ı kenara alması Bursaspor’un atak girişimlerini dengesizleştirdi. Kanımca ciddi bir hata yaptı bu tercihle. Ayrıca Batalla bu maçı kopartacak tek isimdi ancak oyuna giremedi. Belkide zorunlu olarak yapılan İbrahim değişikliği bunu engelledi.

Galatasaray gelecek olursak yine istediğini alamayan ve oyunun bazı anlarında çaresiz kalan bir takım vardı. Artık uzun uzun Galatasaray değerlendirmesi yazmayacağım. Zira Frank Rijkaard ve ekibi bu kadroyla sadece 3. Oluyorsa bu ciddi bir başarısızlıktır ve hesabı sorulmalıdır. Rijkaard maç sonu demecinde gelecek sezon içinde devrim yapacağını söyledi. Geldiği günden beri hangi evrimler gerçekleşti görmek isterim. Zorlu olan hiçbir maç kazanılamadı bu bir sene içinde.

Dünya Kupası için takımı sabote eden isimlere bir bakalım. İlk sıraya Elano yazılmalı sanırım. Dünya kupasına 32 maç kaldı ve sakatlıktan çekiniyor. Tamam bu anlayışla karşılanabilecek bir olaydır ancak takımı sabote eder gibi bu iş yapılmamalı. Biraz insiyatif kullanmak zorunda bu oyuncu ancak bir yıl boyunca bunu bekledik durduk. Son 10 maçta kadroya alınmayıp dünya kupası kadrosuna çağrılmaması sağlanabilirdi. İkinci sahtekar ise Kewell’dır. Onun hakkında yazacak hiçbir şey yok. Herşey apaçık ortada zaten. Dos Santos elinden geleni yaptı ancak kapasitesi bu kadar. Sezonu gol atamadan bitirecek ve asist sayısı şu ana kadar sadece 1. Yinede sahada mücadele etmesi ve bunu hissettirmesi bile yeterli.

Birde Arda Turan vardı hani büyük kaptan. Maç sonrası yine yol havası vurmuş efendi. Dileğinin gerçekleşmesini çok isterim. Yolu açık olur inşallah ve umarım pişman olmaz.

Dünün 25.000 seyirci + 50 kişil teknik heyet ve futbolcusu içinde istediğini alabilen bir tek kişi vardı sahada. Adını zikretmeye gerek yok bu sahada uzaktan kumandalı “Gezer” hakemin.

Hiç yorum yok: