Perşembe, Nisan 1

Bundesliga Biterken

İzlemesi en zevkli lig olan(kamera açılarından dolayı) Bundesliga’da son 6 haftaya girildi. Zirvede 2,5 takım kaldı diyebiliriz. Zira Leverkusen büyük avantajını yitirdi ve önündeki Schalke ve Bayern Münih’in hata yapmasını bekleyecek. Son 6 haftada fikstür çok karışık. Zirvedeki ilk 3 takımın birbiriyle oynayacağı maçlar var. Hafta hafta maçları inceleyrek gidelim. Onun öncesinde mevdut durumu yazalım:

1- Schalke 58 (+24)
2- Bayern 56 (+29)
3- Leverkusen 53 (+26)

29. Hafta : Bu hafta sonu tepedeki ilk iki takım birbiriyle oynayacak. Schalke evinde Bayern Münihi ağırlıyor Cumartesi günü. Robben büyük ihtimalle oynamayacak ve bu Bayern için önemli bir dezavantaj. Ligin ilk yarısında oynanan maç 1-1 lik eşitlikle sonuçlandı. Schalke ManU yorgunu Bayern’i yenmek için oynayacaktır. Yenerek büyük bir avantaj elde edecekler. Ancak Van Gaal’da kolay teslim olmaz bunu ManU karşısındada gördük. Belki yorgunluk faktörü etkili olur ve Schalke’nin direncine dayanamazlar. Ancak ben bu maçtan beraberlik bekliyorum. Bu iki takım birbirleri ile oynarken aynı saatte Leverkusen, Frankfurt deplasmanına çıkacak. Frankfurt’un evinde gösterdiği performans ve iki hafta önce Bayern Münihi yenmeleri sebebiyle bu maçı kazanmaya yaın olan taraftır. Kiessling’in olası yokluğuda eklenince Leverkusen en iyimse tahminle bir puan alabilir.

30. Hafta: Bir zorlu maçta bu hafta oynanacak. Leverkusen kendi sahasında Bayern Münih ile oynuyor. Ancak bu maçın zorluğu sa dece kağıt üstünde. Son performanslar göz önüne alındığında Bayern bu maçı asla bırakmaz. Münih’in üç puanla ayrılacağı zorlu bir maç olur. Schalke ise Hannover deplasmanında olacak. Hannover geçtiğimiz yılları aksine bu sene düşme korkusu yaşıyor ve 17. Sırada. Hannover için alınacak bir puan bile değerli olacağı için kontrollü oynaycaktır. Ancak Schalke sezon içinde bu tip maçları takım oyunu ve fiziki olarak rakibini sürekli zorlayarak kazanmayı başardı. Bu maçıda kazanırlar.

31. Hafta : Schalke kendi sahasında Monchengladbach’ı zorlanmadan geçecektir. Bayern Münih’te Hannover önünde üç puana bir şekilde ulaşır. Leverkusen ise form grafiği her geçen gün artan Suttgart deplasmanından puansız döner. Stuttgart Avrupa ligi için oynaycaktır son haftaları. Hamburg ile sıkı bir çekişme yaşayacaklar. Bu yüzden kazanmaya daha yakınlar.

32. Hafta : Schalke bu sezonun en formsuz ekibi Hertha deplasmanına çıkacak ve rakibinin üç puandan başka bir alternatifi yok. Nedenini sonraki haftalarda göreceğiz. Schalke’nin yapısına uygun bir maç ve kötü Hertha defansı sayesinde Farfan ve Kuranyi’nin işbirliği ile üç puanı alacaklardır. Bayern ise Monchengladbach karşısında rahat bir galibiyet elde eder. Leverkusen ise şampiyonlar ligini elde edebilmek içim Hannover’i yenmek zorunda ve yeneceklerdir.


33. Hafta : Schalke kendi sahasında formunu bulan ve Leverkusen’in olası puan kayıplarından sonra şampiyonlar ligi için ümitlenecek Werder Bremen ile berabere kalması muhtemel. Aynı hafta Bayern Münih Bochum karşısında galibiyete ulaşmakta zorlanmaz. Leverkusen ise bu maç öncesi büyük ihtimal küme düşmesi kesinleşen Hertha’yı yenmekte zorlanmaz.

34. Hafta : Bu haftaya kadar yaptığım Nostradamusluğa göre puan tablosu şu şekilde oluşmuş olacak. Schalke ve Bayern Münih 69 puanla son haftaya girecekler. Leverkusen ise Şampiyonlar Ligi için Werder Bremen ile çekişebilir bu son haftada. Ancak Werder Bremen’in zorlu fikstürü sebebiyle bu korkuyu yaşamamaları muhtemel.

Schalke son haftada Mainz deplasmanında olacak. Mainz bu sezon evinde oldukça başarılı fakat şampiyonluk için oynayacak Schalke maçı kazanmayı başarır. Bayern Münih ise Hertha Berlin deplasmanında olacak. Kolay bir galibiyet ile üç puanı kazanır. İki takımda ligi 72 puanla tamamlamış olurlar. Bu hafta itibariyle +5 gollük bir avantajı mevcut Bayern Münih’in. Aynı puanda bitirdiklerini ve Bayern Münih’in daha kolay rakiplerle oynayacağını varsayarak Berlin olimpiyat stadında averajla şampiyonluk sevincini yaşayacaklarını düşünüyorum. Umarım yanılırım ve Felix Magath’lı Schalke bu sevinci yaşar.

Not: Hannover ve özellikle Hertha bu üç takımlada oynayacaklar son 6 haftada. Bu sebeple özellikle Hertha küme düşmekten kurtulması için ekstra işller yapmalı. Geçtiğimiz yılki rüyadan sonra bu sezon küme düşmeleri üzücü.





Hiç yorum yok: