Salı, Mayıs 4

Hınca Uluç'un Açıklamaları

-Fenerbahçe ile başlayalım. Eskişehir engelini de kayıpsız aştı ve şampiyonluğa doğru gidiyor. Eskişehir karşısında oynadığı futbol büyük beğeni topladı! Siz bir düzelme görüyor musunuz? İyi futbolun Eskişehir'in herhangi bir iddiasının olmaması ile ilgisi var mı?

-Fenerbahçe medyasına hayranım! Bu maç Fenerbahçe-Eskişehir değil de Galatasaray-Eskişehir maçı olsaydı ki oldu, Cevad Prekazi'nin Zalad'a attığı frikik golü hâlâ konuşuluyor. Ama Alex'in İvesa'ya attığı frikik golü dillere destan oldu. Ayrıca Prekazi o yılın frikik kralıydı, Alex bu sene ilk defa frikikten gol atıyor. Bütün bir sezon frikikten gol atamayan, ayakları duran Alex frikikten gol atıyor. O frikiğin olduğu pozisyonda faul yok.Resmen yaratılmış bir frikik ve ikinci gol, olacak bir gol değil.

-Öte yandan siz Eskişehir'i bu kadar pasif, ruhsuz oynarken seyrettiniz mi?
-Mike Tyson benim karşıma geçse, ellerini cebine koysa ve dursa, ben de adama pata küte vursam, sen de spor yazarı olarak karşısına geçip ertesi gün 'Hıncal Uluç, Tyson'u ezdi geçti' diye mi yazarsın!.. Ben Eskişehir'i itham etmiyorum. Ben Türk medyasının iki yüzlülüğünü anlatıyorum, ben Türk medyasının ayıbını anlatıyorum. Bu maç Galatasaray-Eskişehir maçı olsaydı, bu maçın kahramanı 'Galatasaray' değildi. Hiçbir gazete 'Galatasaray, Eskişehir'i ezdi' diye yazmazdı. Bütün gazeteler İvesa'yı ve maçın hakemini yazarlardı. Bütün mesele bu. Çok farklı bir şeyi konuşuyorum ben şu anda.Hakemle ilgili bir örnek vereyim; 30. dakikada Koray'a bir sarı kart çıkardı. O pozisyonu yüz tane hakeme gösterin ve sorun 'sarı kart çıkarır mısın?' diye. Bülent Yıldırım'dan başka 'çıkarırım' diyen olursa ben özür dilerim. Bu kadar cömert çıkarılmış bir sarı kart... Üç dakika geçmedi Selçuk, ceza sınırındaki, bir sarı kart daha görse Ankaragücü deplasmanında oynamayacak olan Selçuk hatalı bir pas verdi. Bu hatalı pas ile tehlikeli bir Eskişehir kontratağı başladı ve Selçuk o kontratağı kesmek için koşarak geldi ve rakibine faul yaptı. Atak kesme faulleri sarı kart. Göstermedi. Düşünceye göstermedi.
ÇAMUR HALA DURUYOR
Nasıl yaptı faulü? Sağ ayağı ile daldı, çelme taktı. Çelme takmak sarı kart. Göstermedi.Devam etti, sol ayağı ile de tekme attı. Tekme atmak da sarı kart.Yani bir faulün içinde 3 sarı kartı var Selçuk'un...3 dakika evvel Koray'a o cömert sarı kartı çıkaran Bülent Yıldırım, hemen ardından 'Bana sarı kart göster' diye arka arkaya hareketler yapan Selçuk'a ceza getirecek kartı göstermedi.Şimdi bu Fenerbahçe'nin son haftalardaki maçlarına bakın; ceza sınırındaki adamlar kart görmüyorlar. Tesadüfen!..Emre Belözoğlu iki kere kart görebilirdi.En nihayet kendisini daha fazla kontrol edemeyeceğini anladı, kenara 'Beni alın' diye işaret etti. Emre anladı, hakemi de sıkıntıya soktuğunu anladı, 'Skor da nasıl olsa 2-0, beni de hakemi de üzmeyin. Beni kenara alın' diye işaret etti çocuk. Bu kaçıncı maç!..Bu kaçıncı maçtır Fenerbahçe'ye puan getiren golleri rakip kaleciler akla hayale gelmez şekilde yiyorlar. Olmadık gollerle mağlup oluyor Fener'in rakiplerdi. Bunların da hepsi tesadüf olabilir.Ama tekrar söylüyorum; bunların altı katiyen çizilmeden, açıyorum gazeteleri, "Fenerbahçe muhteşem top oynadı" diye yazıyorlar.Adamda utanma olur.Ben geçmişte 2-1 biten Galatasaray-Eskişehir maçını da seyrettim. Eskişehir de muhteşem oynadı, Galatasaray da muhteşem oynadı.Harika bir maç seyrettik. O maça atılan çamur hâlâ sürüyor, bu maçın arkasından Fenerbahçe'ye destan yazılıyor. Türk futbolunun ayıbı, Türk futbol basınıdır.

Bir notta ben ekleyeyim. Maç sonu Ntv de Rıdvan'ı izliyorum. Frikikteki faul pozisyonu gösteriliyor. Ve Rıdvan biliyor orada faul yok. Ancak sanki orası değdi burasına müdahale var gibi laflar etmeye başladı. Güntekin Onay durumu anladı ve hemen başka pozisyona geçiverdi. İşte Fenerbahçelilik böyle birşey. Medyadaki tüm Fenerbahçeliler eski sporcusundan yazarına kadar hepsi göz göre göre yalan konuşabiliyor. Ne diyelim analarının ak sütü helal olsun bu şampiyonluk.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepiniz Hıncalsınız.En az onun kadar komiksiniz.

Rijkaard da teknik direktör diil zaten.

aksilaz dedi ki...

Öncelikle adını yaz arkadasım. Adsız olmak hoşunamı gidiyor.

Bu söylenenlerin yalan oldugunu izah et yanlışımızdan dönelim o zaman.

Adsız dedi ki...

peki aksilaz siz doğru olduğunu söyleyebilir misiniz?

aksilaz dedi ki...

Evet. özellikle basın ve hakemler hakkında söylediklerine katılıyorum. Emre'nin her maç kollanması, Selçuk bu hafta sarı kart görmemesi bunu apaçık gösteriyor. Bilica olayı vs vs bence çok açık ve net.