Pazar, Ekim 4

Ankaragücü 3-0 Galatasaray

Geçen yıla dönüş sinyalini bir hafta öncesinde vermişti Galatasaray. Bu haftada artık doruğa doğru yol almaya başladı takımdaki kopukluk ve ciddiyetsizlik. Maça durgun başlamalarından anlamıştım zor bir 90 dakika olacağını. Dakikalar geçtikçe dahada zor durumlara düştü takım. Ankaragücü klasik bir 4-4-1-1 ile başladı. Oyunu geride kabul etti ve kontra deneyerek oynayacağını ilk dakikada belli etti. Bu sene bir türlü kapanan ekipleri çözemiyor Galatasaray. En kötüsü ise oyuncuların yerlerini değiştirmekten başka bir şey yapmıyor kenar yönetim.

Servet maç başından itibaren topla abuk subuk hareketler yapıyor. Sanırsınız içinde Lucio var. O kadar emin ki hareketlerinden şaşmamak elde değil. Ancak bir kez bile ikaz edilmiyor. Yenilen ikinci golü ceza olarak 100 kez izletmek gerekli kendisine. Takım halinde herkes önde duruyor ancak o arkalarda boşa koşu yapmayı tercih ediyor. Orta sahayı geçmesi yasaklanmalı artık.

Uğur Uçar; sevgili küçük Bülent'imiz. Bi türlü eskiye döndüremedi kendini. Belkide asla dönemeyecek. Sadece cesaret ve Galatasaray sevgisi yetmiyor bu formayı giymek için. İlk golde düştüğü durum çok kötüydü. Sabriyi arattı bugün bize.

Hakan Balta, geçtiğimiz yıldan yiyor hala. Bakalım ne zaman homurdanmalar başlayacak kendisine. Maçlara konsantre sorunu oldugu apaçık ortada olan biri isim.

Mehmet Topal, fazla süre almadı ancak kaldı sürede takıma iki gol yedirmeyi başaran bir isim. Everton takımına satmayanlara selam olsun.

Elano Blumer; gelecek yaz dünya kupası için hazırlıklara başlamış görüntüsü veriyor. Kendisini fazla sıkmadan durumu idare etmeyi tercih etti. Brezilya milli maçlarında sağ kanatta o kadar çok koşuyor ve mücadele ediyor ki buradaki halini görünce şaşıp kalıyor insan. Umarım futbolcu olduğunu hatırlar ve orta sahada farkını ortaya koyar. Yoksa orta sahada hiçbir pozisyon ğretemeyiz.

Nonda; balonu ortaya çıkıyor. Attığı goller gözünü boyadı herkesin. Bugün altı pastan toplara vuramayarak golcülükte çığır açtı.

Yazmadığımız kişilerde var elbet. Ayhan'ın ne oynadığını bilemden sahada dolanması, Ardanın anlık sinirle yapmaya çalıştığı olumlu işler, Aydın'ın ruhsuz oyunu gibi. Sene başında takımlar hazır değilken 3 hafta fazla antremanyapan Galatasaray için işler kolaydı. Ancak şuanda her takım eşit fizik güçte. Bu yüzden sisteme alışmanın defoları ortaya çıkıyor. Ancak Rijkaard'ın uğraşsada çözemeyeceği bir defans sorunu var ortada duran. Servet takımın en iyi defans oyuncusu olarak görünüyor. O Servet'ki disiplin denen olgudan zerre nasiplenmemiş insan. Çok şey yazılabilir ancak şimdilik bu kadarla kapatalım.

Bu arada klübe ciddi ciddi başvurmayı düşünüyorum. Aylık 1 euro karşılığında kadroda yer almak istiyorum. Linderoth, Aydın, Mehmet, Serkan Çalık gibi isimler hiç oynamayarak yada oynamış görünerek milyon euroları ceplerine koyuyorlar.

2 yorum:

Mario Jardel dedi ki...

topal'da bu sene acayip bir durum var.. Dibe vurduğu maçın sturm graz maçı olduğunu sanmıştım ama 15 dakikada yaptıkları ile zirve maçı ankaragücü maçı oldu..

aksilaz dedi ki...

düzelir diye umut etmekten baska yapacak birşey yok. inanılmaz bir düşüş konusu çünkü.

aynı olay hakan baltada var.