Salı, Ekim 20

Haftanın Ardından

Ligde heyecanlı bir haftayı daha geride bıraktık. Takımlar artık rayını bulmuş durumda. Mazeret üretecek şanslarıda kalmadı. Teknik direktör dökülmeleri sıklaşmaya başlar. Günü kurtarmak isteyen takımlar bu yola başvuruyorlar. Nurullah Sağlam’a ve futbolcularına yapılan hakaretleri pek çok yerde görebiliyoruz. Biz futbola dönelim ve sahadaki oyunu yazalım.

- Lider Fenerbahçe büyüyü bozdu bu hafta. Gaziantep önünde önde olmasına rağmen son 6 dakikada maçı kaybetti. Oyun olarak kazandığı maçlardan tek farkı Alex’in yokluğuydu. O olmayınca takımda çarklar dönmüyor. Alex’i makine parçasına benzetirsek takımın volanı diyebiliriz. Bu maçta Daum’da formsuzdu. Özellikle Bekir değişikliği çok gereksizdi. Ancak Daum’un skoru koruma isteği her zaman ön plana çıkıyor. Gaziantep ise Julio Cesar sayesinde liderden 3 puan aldı. Ancak kadrolarına ve oynadıkları oyuna bakınca daha iyi oynaması gerektiğini düşünüyorum. Uzatmalarda atılan frikik golü ise haftanın golü.

- Fenerbahçe’nin puan kaybından sonra Ali Sami Yen’e çıkan Galatasaray mutlak kazanması gerektiğini biliyordu ve ilk yarı boyunca oynadığı oyun sezonun en iyileri arasına girecek kalitede. Ancak takımın bu sene sıkça düştüğü panik havasını anlamak çok güç. Skor avantajı elinde ve sakin oynayabilecek bir kadro yapısı varken yapılan bu paniğin başka sebepleri olmalı. Trabzonsor ise sene başındaki yapısına dönünce daha iyi oynamayı başardı. Ancak 3 gol atmış olmasına rağmen hücum anlamında Alanzinho ve Yattara’nın yokluğu göze çarpıyor.

- Beşiktaş ilk kez iki galibiyet üst üste almayı başardı. Bu galibiyeti ise direk olarak 2 dolaylı olarakta 1 kayıpla elde etti. Ernst ve Ferrari kırmız kart görerek takımı eksik oynattılar. Özellikle Ernst’in gördüğü iki sarı kartta lüzumsuzdu. Birde Denizli’nin ilginç kadro kurma geleneği devam ediyor. Toraman ön libero oynadı bu hafta. Önümüzdeki haftadaki yeri ise stoper olacak. Böyle yaparak bir düzen oturtması mümkün değil. Kasımpaşa ise güzel oyununun sonucunda puansız döndü. Maçın hakimi olan taraftılar. Onlarda zorlu maçları atlattılar. Bundan sonra puanları almaya başlayacaklardır.

- Bursaspor istikrarını sürdürmeye devam etti. Üstüste kazandıkları 4. Maç oldu Denizli deplasmanında. Ertuğrul Sağlam farkını ortaya koymayı başarıyor gittiği heryerde. Zapo’nun son dakika attığı gol ise çok ilginçti. Denizlili Roberts’ın goldeki vuruşu çok ustaca. O kadar yükse topa ancak öyle vole vurulabilirdi. Nurullah Sağlam’ın istifası sonrası nöbeti kim devrelacak bunu bekliyoruz.

- Gençlerbirliği ise Sivasspor’u ikinci yarıda yıkmayı başardı. Muhsin Ertuğral ilk maçında puanla tanışamadı. Önümüzdeki hafta ise Gazianteple evlerinde zorlu bir sınava daha çıkacak. Gençlerbirliği Doll ile pozitif oynamaya çalışan bir ekip oldu. Kadro olarakta bu sisteme uygunlar. Mustafa-Kahe-Burhan-Harbuzi etkili silahları takımın.

- Kayserispor ise son altı maçta 16 puan alarak büyük bir çıkış yakaladı. Bu haftada Ankragücünü evlerinde 3 golle geçtiler. Tolunay hakkında ilk haftalarda kafalarda oluşan acabalarda dağıldı bu sonuçlarla. Antalyaspor evinde Diyarbakırsporu rahat geçti. Necati yine boş geçmemiş. İki denk takımın mücadelesinde ise Belediyespor evinde (ne kadar olduğu tartışılır) Manisasporu tek golle geçerek. Son üç maçtandada galip ayrıldı. Ligde artık maçlarda heyecan artıyor. Haftasonu ise derbi var. Derbi hakkında Cumartesi günü geniş bi analiz yapabiliriz. Blogun diğer yazarı hrmpasa ile birlikte.

2 yorum:

peykân dedi ki...

bunların hepsini nası aklında tutup yazıyosun abicim.. =)
valla şaşıyorum kalıyorum...
ben yazmaya kalksam sadece şu cümlelerden ibaret olurdu heralde;
fener de yenildi ooh canıma değsin stop.beşiktaş hayret nası yenebildi stop.neyse ama yense de yenilse de seviyorum ülen stop. trabzon da bu sene dişli çıktı ama dişini geçiremeyeceği takımlar da varmış stop. sivas'ı zaten hiç konuşasım yok stop....
bittii benimki bu kadar... =)))
valla bravo sen ve bi kaç takip ettiğim blog yazarına.

aksilaz dedi ki...

Bende yazıyorum ama sonuna kadar okuyan varmıdır acaba diye düşünüyorum :)