Çarşamba, Kasım 18

Ay Yıldız Dünya Kupasında

Cezayir, Sudan'da oynanan playoff maçında Mısır'ı Anter Tahia'nın ilkyarıda attığı golle 1-0 yenerekDünya Kupasına katılmaya hak kazandı. Mısır'ı yıllar yılı sevmem. Hem politik hemde sosyal sebepleri var bunların. Ancak Cezayir ile aramızda tarihsel bir bağ mevcut. Bayraklarındaki ay ve yıldız bile onların gitmesine sevinmeye bir nedendir. Umarım Dünya kupasındada başarılı sonuç alıp ay-yıldızı dalgalandıracaklar.

3 yorum:

Ömer dedi ki...

Ayni dusunceleri paylasmak ile birlikte bunlarin yanina Misir'daki mactan once otobuslerine yapilan saldiriyi ve o saldiridan ciktiklari mactan sonra 90+3'te yikilmalarini ekleyince, bugun iki uc kat daha fazla sevindim Cezayir icin.

hrmpasa dedi ki...

güzel yaklaşım hacım...bir aralar,çok değil bir iki yıl önce sanırım, Cezayirli bir bürokratın"Osmanlı'yı özlüyoruz "sözü geldi aklıma sen şimdi bağlardan filan bahsedince.Aynı bürokrat"keşke o dönem ki birlik olsada hemen dahil olsak bizde"demişti..

aksilaz dedi ki...

@Ömer
Mısır'ın yaptıklarını yazmaktan özellikle kaçındım. Sevmiyorum bu ülkeyi. İsrailin uşağı olmuş bir ülke.

@hrmpasa
Cezayir'in Osmanlı zamanında yaptıgı fedakarlıkları bir ara yazmak lazım. Bir tarihçi olarak bunu en güzel sen anlatabilirsin bize.