Salı, Kasım 3

Karlaaaar Düşeeer...!

nostalji - karlar düşer | izlesene.com



sabahları adettendir; kalkılır bi göz atılır şöööle bi dışarıya; güneşliyse, bulutluysa, yağmurluysa, rüzgarlıysa...bilmemneysee ona göre bi kıyafet arayışına geçilir... efenim hâl böyle olunca biz de bugün kalkıp perdeyi hafiften aralayıp bakıverdik ki ne görelim,,,, önce 82763438. rüyamdayım sansam da habu olay gerçeğun kendisu... uzun zamandır Sivas'taki ilk karı görmemiştim. görmeye değer en güzel şekliydi bu karın.lapa lapa tabiri vardırya ta kendisi işte('kar'ın güzel yüzüdür bu... bi de don buz tipi...vs vardır, hiç bulaşılmaz, Sivas'ta mı? amanın gördüğünüz yerde kaçın, ama 'lapa lapa' sı başkadır.)
ve işte bu kışın ilk karı da teşrif ettiler.... bu da; sadece gözleriniz açıkta kalacak şekilde sarmalanıp put misali işe gidecek, ağzınızdaki buhardan mütevellid kirpikleriniz donacak, hatta birbirine yapışınca "amanın dur len makyaj gitti" diye vay yandıma düşecek, servis, otobüs...vs araç beklerken sövecek, 93736534 kez düşme tehlikesiyle karşı karşıya gelecek bunlardan 92765683 kez yerlere yeksan olup karları öpecek, sonra kimse gördü mü acaba diye aklınız sıra çaktırmadan kontrol edecek, bi yandan acı çekip bi yandan hiç düşmemiş edasıyla ve yüzünüzde beliren tebessümle yürümeye devam ederken tekrar bi düşme tehlikesi geçireceksiniz demektir :) velhasılı manzara akşamları fevkaladedir.... hoştur, güzeldir yalnız soğuktur işte :) amaaan o da yani devede kulak :P, hatta kadı kızı görmediysem de onda da bu gada gusur olur heralde bilemiciim.... tamam ben saçmalamaya başladığımdan tüüüm başka memleketli ama soğuk memleketlerde iş, eş..vs faktörlerden bulunmak zorunda olanlara bu zorlu kış maratonunda başarılar diliyorum... :)
bi de iyi geceler diler ve ben susar ve de ben kaçar... :)

(yalnız çaktırmadan video eklemeyi yeni keşfettim, tadını çıkarmaca... :))

3 yorum:

bi dost dedi ki...

sivasta mıydın seen:)

aksilaz dedi ki...

O diyarların karını, soğuklarını iyi bilirim. Tokat gibi adamın suratına. Başarılar sana peykan kardeşim. Unutma eller cepte yürümek yok.

peykân dedi ki...

*bidoost:) evet ben sivaslıyım :)
*aksilaz, evet ama ellerim eldivenli de olsa üşüyoo... :( ben de nöbetleşe el değiştiriyorum, biri ısınırken biri beni koruyo.... =)