Cumartesi, Şubat 6

Erciyes Seferi

Resimdede görüldüğü gibi ya karlı dağlara yenik düşecek veyahut zorlu tepelerden inip düz ve yeşil bir alana çıkılacak. Bu akşam Kayserispor maçının önemini Adnan Polat ve yönetimde iyi kavramış. Yaptığı açıklamada aynen şöyle konuştu Polat :

“Yetenekli futbolcuları durdurmak için daha az yetenekli futbolcuların uyguladıkları yöntem fiziksel olarak yıldırmak ve yıpratmak oluyor. Tamamıyla tekmeyle ve yumrukla fiziksel şiddet uygulayarak bunları durdurmaya çalışıyorlar. Galatasaray’ın ve rakiplerinin son üç maçını bu gözle bakarak izledim. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un maçlarını izledim. Bu hepimizin sorunu. Şunu görüyorum ki saha içinde tabir çok hoşuma gitmese de “kasap” diye taraftar tarafından adlandırılan futbolcular çok vicdansızca yıldız futbolcuları tekmeleyerek durdurmaya çalışıyorlar. Sonuç olarak da ciddi sakatlıklar çıkıyor. Bu tür oyuncuların sakatlanması, belli süreler forma giyememesi hem futbolun marka değerine olumsuz etki yapıyor, hem de bizi milli takımlar bazında da sıkıntıya sokuyor.”

Söylediklerinde haksız değil elbet. Ligin marka değerini yükselten 3 takım var. Bu büyük takımlar olmasa kimsenin bu lige bakmayacağı aşikar.Ancak Adnan Polat’ın açıklamalarını ciddi bulmuyorum. Kötü giden zamanlarda bu büyük takım başkanları bu tür açıklamalarla başarısızlığı başka yönlere çeker bu ülkede. Bir zamanlar A.Y. da aynı taktiği uygulardı. Bu açıklamadan sonra Kayserispor yönetimi o komik ve sinsi açıklamalarından bir yenisi daha yaptı. Onlar da şöyle diyordu :

"Merkez hakem komitesini ve hakemleri uyarmak Sayın Adnan Polat'ın hakkı da değildir, haddi de değildir. Bu açıklamalar bir hak arayışı olamaz olsa olsa bir haksızlık isteğidir.
Sayın Polat bilmelidir ki, yıldız oyuncuya ve sakatlanmış yıldız oyuncuya sahip tek kulüp Galatasaray değildir. Her zor maçtan önce rakibi hakemi baskı altında tutma; gayreti futbolun temiz yüzüne leke vurmaktan; rakiplerini Galatasaray'a karşı tahrik etmekten futbola zarar vermekten başka bir şey olamaz"

Son cümle çok manidar. Bugünkü taktiklerini iyi açıklıyor. Her büyük maçta olduğu gibi yine mücadeleci futbol kisvesi altında tekme ve şarj futbolunu oynayacaklar. Cangele ve Makukula gibi formda hücum oyuncuları sayesinde pozisyonda bulacaklardır. Özellikle Cangele yetersiz defans karşısında baskın olup skoru değiştiren bir oyuncu. Kayseriye giden kadroya baktığımda ciddi zafiyetler mevcut. 18 kişilik kadroda en azından 8 oyuncu şuan için çok formsun durumdalar.

Rijkaard’ın tercihleri büyük önem kazanıyor. Sol bekte Uğur yerine Caner’e forma vermeli. Sağ bekede mecburen Uğur konmalı. Emre Güngör’ün aylardır süren sakatlıkları yüzünden formunu bulması mümkün değil. Bu şekilde iki kanadıda zayıf bırakmaktansa sol bek en azından Caner’le güçlü kılınmış olur. Orta sahanın sağında ise hiç tereddüt etmeden Keita oynatılmalı. Madrid deplasmanına sayılı günler kaldı. Afrika kupasındada fazla oynama şansı bulamadı Keita. Bu yüzden hazır hale gelmesi için sahada olmalı. Orta bloğu ise Barış ve Sarp la geçilmez yapabilir Rijkaard. Arda sol kanda, Elano’daArda’nın mevkiine geçip diri bir futbol sergilemeli. İsteksiz bir Elano sahada hiç çekilmiyor. Dos Santos ise ileri uçta hareketli yapısıyla defans dengesini bozabilir.

Skor ne olursa olsun zevkli bir maç olacağını düşünüyorum. Rijkaard artık ağırlını hissettirmeli Süpe lige. Ancak karşısında hamlelerini her zaman sağlam yapan Tolunay Kafkas olacak. Kayseri deplasmanından alınacak 3 puan takıma büyük bir moralde verecek. Bu yüzden bu akşam futbolcuların ciddi oynamaları gerekli.

2 yorum:

üzeyir dedi ki...

yazdıklarının çoğuna katılıyorum ama bence santos hazır değil hiç. bu yüzden sevesemde orta sahaya bir ayhan yada emre konmalı az gol olur belki ama top bizde durmalı çoğunlukla.nasılsa keita olursa gol de olur.santos ilerleyen dakikalarda olmalı.eğer uğur solda olursa çok gol pozisonuna girerler.

aksilaz dedi ki...

Hazır olmayan Santos Ayhan'dan daha yararlı olur emin ol. Emre ise sert Kayseri karşısında 20. dakikada dağılır diye düşünüyorum. Bu bizim işimiz değil fazla kafa yormamakta lazım. Rijkaard artık farklılığını ortaya koymalı diye düşünüyorum. Resmi olarak 36. maçına çıkıyor bugün.