Çarşamba, Şubat 17

Gelişine Vole.:S (canım dostum için)!



Kabul etmek gerek…
Dünya son demlerini yaşayan, bunayalı artık çoo..…k olmuş titrek bi yaşlıdır artık. Her adımında öksüren, beli bükük, saçlarda aklar…. Ölümcül hastalıklardan muzdarip, sonunu beklemekten belli ki tükenmiş, aceleci, huysuz bir ihtiyar… hal böyle olunca her bakımdan dengesini muhafaza edebilmek adına, zihninde yalnızca ezber formüller barındıran çatlak bir bastona muhtaç… işte bu bastonun ta kendisidir, yaşadığımız “klişe”ler… insanlar aklıyla mantığıyla ya da tamamıyle duygularıyla hareket etmekten uzak. Nası davranmaları ya da ne söylemeleri gerektiği dahi ezberlerinden. “habu klişe” severken sevmiyorum dahi dedirtir adama. “çünkü öyle olması gereklidir” diyen 5 para etmez insan-cıklara “Niye” diye soracak olursunuz; saçma sapan cevaplarla kaba etiniz üzerine oturturlar sizi vesselam…. Kızarsınız, köpürürsünüz, coşarsınız…. Bütün deli cinleriniz hep birden ayaklanır, lakin; zaman yatışmanıza merhem olur, bi bakarsınız güler geçersiniz….

Senin de gülüp geçeceğini o kadar iyi biliyorum ki…. Nası taa içinden kopup geldiğini hala tam olarak kavrayamadığım o içten gülüşün, hakkını aramak pahasına alevlenen ve o haliyle bile hala gülmeyi beceren güzel gözlerin, kimseye güvenmiyorum derken dahi insanların acımtırak hallerine kapılıp gidiverişin, beraber yürürken birden bire kaybolup, top oynayan çocuklara çalım atmaya çalışmaların..:P…hepsi tarifsiz…..
Güçlü, korkusuz, karakterli, tuttuğunu koparan, her daim beni pozitif kılmayı başaran güzel insan!…… ben biliyorum ki, senin dünyan yaşlanmadı, yaşlanmaya da niyeti yok……. Ve o yaşlanmayan dünya içinde senin gibi olmayı başaran bi dolu güzel insan var….. söylemeyi çok sevdiğim iki kelime var bilirsin =)
“Seviyorum seni….”
Sen olduğun için…..
Hayatımın en güzel şeylerindensin……. Hep gül,,,, ve bu yazıyı okuduğunda sakın ha bana bişey yazıp, zaten sulanmaya pek meyilli olan gözlerimi akıtma =)
son olarak sana yine yeni yeniden, Angelita'yı sölicem.... =)

angelita
nar çiçekleri sokuluyor bileklerine
beklemek izinsiz bir eylem oluyor
ve sen bir köpekten korkup
beni itiyorsun angelita

sen serin bir segâh
istiyorsun belki endülüse karşı
gemiler hep çatık kaş kaptan bırakıyorlar
uzun yolculukların ardında
oysa susuz bir tayfa
hep gazel okuyor
angelita

angelita
gidiyorsun iki yanında unutup ellerini
biraz kül dudaklarımı tarlarda bırakıp
sen bilmiyorsun beni itiyorsun
unutup, gidiyorsun angelita

sözlerimi bir kırlangıcın boynuna asıp
kapıyı kapatıyorsun

olsun kapat
kapat angelita.............

(başlık; bir futbol bloğu olduğumuzu hatırlatmak babındandır.. :P)

4 yorum:

aksilaz dedi ki...

Angelitalara gitsin bu yazı ...

peykân dedi ki...

abimin şiiridir Angelita ve çok güzeldir bence.... ama sanırım yorum yazana kitap hediye edilmediğinden abim bu yazıma yorum yazmaz... =)
canım arkadaşım da yazma dediğim için yazmadı ama bu beni ağlatmadı manasına gelmiyo tabi yine de....:)

angelitaları sevmiyorum, angelitalara gitmesin... angelitalarla bi zamanlar bi hata yapıp da muhatap olanlara gitsin.... yani canım arkadaşıma gitsin başta......

aksilaz dedi ki...

peykan 4 bilinmiyenli denklem gibi konustun

peykân dedi ki...

abicim artık çözmen lazım 4 bilinmeyenli denklemleri, sınav yaklaşıyo.... az matematik çalış...
=)))

kpss soru 1: yukarıdaki paragraftaki 4 bilinmeyenli denklemi çözünüz, çözemediniz mi, o zaman anlamadığınız yerleri sorunuz... :P