Cumartesi, Temmuz 3

Arjantin - Almanya Maç Önü

Bu akşam üzeri dünya kupasının en güzel maçlarından biri olacak. Almanya ile Arjantin bir kez daha çeyrek finalde karşılaşıyorlar. 2006 daki maçta penaltılarla Almanlar gülen taraftı. Ancak bugün ibre Arjantin’den yana. Bunun en büyük nedeni elbette Messi. Ancak tek başına Messi Almanlara yetermi işte bu soru işareti. Ancak Almanya’nın başta Müller olmak üzere bir çok kozu var.

İki takımın oyun sistemleri farklılık gösteriyor. Almanya 4-2-3-1 ile oynayacak ancak Arjantin’de Maradona orta sahayı nasıl şekillendirecek bu çok önemli. Göbekte Veron oynayacak mı? Mascherano’ya Alman orta sahası için kim yardımcı olacak ? Gibi ana sorular var. Maradona Meksika maçındaki kurgu ile başlayacağının sinyallerini verdi. Ancak oradaki 11, Meksika için ideal olabilir ancak Almanya için ideal olmadığı kesin. Arjantin topa sahip olmayı seven bir takım, Almanya ise oyunu geride bekleyen ve kontratak futbolunda Dünya kupasının en başarılı ekibi. Almanya topa sahip olup oyuna hükmetme konusundada yer yer başarılı ancak bir Arjantin değil bu konuda.

Müller – Heinze eşleşmesini izlemek keyif verecek. Heinze’nin kazanmak için yapmayacağı bir şey yoktur, Müller ise tam bir Alman ürünü. Soğukkanlılığını koruyabilmesi en büyük artısı. İngiltere’ye karşı attığı ilk goldeki vuruşu bunun bir kanıtı niteliğinde. Bugün Maradona’nın kabusu olabilir. Heinze maç boyu konsantre olmalı yoksa anlık hatalarını affetmeyecek bir oyuncu var karşısında. Şu ana kadar bu tipte bir futbolcuya karşı oynamadı.

Alman defansı için ise en büyük tehlike Tevez. Hızı büyük dezavantaj olacak özellikle stoperler için. Tevez’in yüksek formu karşısında en iyi maçlarından birini çıkarmaları gerekecek. Tevez ve Messi’nin kısa verkaçları ceza sahası önünde kesilmeli. Ayrıca Messi’ye karşı birebir oynamayacakları için Khedira – Schweinsteiger ikilisi alanı çok iyi daraltmalı. Khedira bu maçta fazla hücumu düşünmeyecektir bu yüzden.

Her yönüyle kaliteli bir maç bizi bekliyor. Kalbim Arjantin diyor ancak Almanların oyun sistemine uygun bir maç. Arjantin defansındaki aksaklıklarda beni korkutuyor. Samuel bu maçta oynamalı. Onun tecrübesine çok ihtiyaçları olacak. Maç sonunda Maradona’dan bir sonraki posttaki pozları bekliyorum.

Hiç yorum yok: