Salı, Temmuz 13

Turkcell Süper Lig ve Digiturk

Ligin kalitesi ve mücadelesi her geçen yıl artıyor. Kalite artışı mücadele kadar olmasada seyri güzel bir lig haline geldi Turkcell Süper lig. Yayın ihalesindeki uçuk rakamdan sonra devrim gibi değişiklikler olacağı öngörülüyordu. Lig Tv Erman Toroğlu’yla veda kararı aldı ve Mustafa Denizli ile anlaştı. Sonrasında ise eski Alman hakem Markus Merk’le tartışmalı pozisyonlar ve maçın hakemini yorumlaması için anlaşıldı. Markus Merk yapıcı bir üslupla maçın hakemini yorumlayacaktır. Ayrıca derbi haftalarında maçları yerinden yorumlayacak.

Tüm bunların ardından Türk futbol severlerin yıllardır merakla beklediği tüm maçların yayınlama konusuda artık gerçeğe dönüştü. Dün yapılan Klüpler Birliği toplantısı sonrası 9 maçın tamamının canlı olarak yayınlanacağı kararı açıklandı. Artık haftanın 4 günü (Cuma-Cumartesi-Pazar-Pazartesi) lig maçı olacak. Maçların yayın saati konusundada bir çlaışma yapılacağı kesin. İngiltere ve Almanya gibi gündüz maçlarını daha sık görebiliriz. Misal Pazar günü ögleden sonra bir büyük takımın maçı olabilir. Gündüz maçlarının tadı daha başka olduğu bir gerçek.

Fiyat konusunda ise Lig Tv şuana kadar beni yanıltan bir strateji uyguluyor. Aylık 35 TL olan fiyatlarını henüz değiştirmediler. Ayda verecekleri 36 maç için 35 TL isteme hakları var elbette. Ancak bu fiyatın artamaması birazda Dreambox adlı Receiver’ın varlığı. Yasal olarak satılan bu cihazla ülkemizdeki ve Dünya’daki tüm şifreli kanallar izlenebiliyor. Digiturk’ün bu konuda bir çalışma yada yaptırım yaptırması zorunlu. Haksız kazanç sağlayan bu cihazlara rağbet edilmemesi gerekiyor. Bu vesile ile Digiturk’ün Türk futboluna olan büyük katkısını ödüllendirmiş oluruz.

Hiç yorum yok: