Perşembe, Temmuz 8

Polat'ın Açıklamaları

"Haldun Üstünel'in Futbol A.Ş.'den istifası gündemde büyük yankı buldu. Bu istifa şekil olarak da içerik olarak da yanlıştı. Galatasaray'ın içinde yanlışlar yapan çok insan var. Başkan olarak kavga edenlere mani olmak, herkesi kucaklamak gerekiyor. Ben Üstünel ile 4 yıl omuz omuza çalıştım, sevdiğim kardeşimdir. İş stresinden ve etrafındaki insanların yanlış yönlendirmelerinden insanın zihni yorulabiliyor. Bana göre Haldun da böyle bir yorgunluk içerisindeydi. Haldun Üstünel'i tatil sonrası tekrar kucaklayıp onun aktif olarak çalışmasını sağlayacağız. Herhangi bir şekilde tepki koyan yöneticiye güle güle demek ilk tercihimiz değil."

Florya yenileniyor. 5 yıldızlı otel şekline getiriliyor. Voleybol için salonun her şeyi hazır. Takipteyiz. Küçükçekmece projelerinin de takibindeyiz. Basketbol kadın takımında 'Dream Team' kurduk neredeyse. WNBA'i tanıtan 5 sporcudan 3'ü Galatasaray'da şu an. Işın Bey'in takibiyle Riva'nin ruhsatının alınması için tam 120 bin imza atılmış. Düşünün, 120 bin imza. Biz bunlarla da uğraşıyoruz. Florya'nın geçmişe yönelik 1 lira borcu kalmamıştır. Hepsi ödenmiştir. Temizlik yapıyoruz geçmişe yönelik. Çadır Mecidiyeköy'den kalkacak. Oraya çok güzel bir kompelks gelecek. Kıbrıs'ta arazi satın aldık. 2 sene evvel hiç olmayan 200 bini geçtiğimiz Mobil Telefon, 100 binden fazla bonus card, sponsorluk anlaşmaları 180 milyon dolara kadar geldi. Amatör sporlarda tesis yoksa, önem vermiyorsanız başarılı olamazsınız. Temel atıyoruz biz burada."


"Futbolda bir hayal kırıklığı yaşadım. En önemli antrenörlerden biri geldi takımımıza. Dünyanın 5 elit teknik direktöründen biri. Arkada çalışan ciddi bir grup var. Biz futbolda nasıl hareket ediyoruz? Oturup toplantı yapıyoruz, kim gitmeli kim kalmalı diye. Bunları isme döndürüyoruz. Her futbolcu ilk önce teknik heyetin onayından geçer. Bu dönemde ihtiyacımız futbolcuları alacağız. Belki 1-2 tanesi bitmiştir bile... İlk önce SPK'ya bildirmek zorundayız. Günü geldiğinde bildireceğiz. Keita'yı o şekilde bildirdik. 5 yerli futbolcu aldık. Kimse onları görmüyor. 5 de yabancı futbolcu almayı düşünüyoruz."

Haldun Üstünel'in istifası karşısında bir başkanın yapması gereken konuşmayı yapmış olması sevindirici.

Basketboldaki ve Voleybol'daki atılımın farkındayız. umarım başarıda gelir ve eski günler geri döner bu branşlarda. 180 milyon dolar ise hayli yüksek bir meblağ. Stadın bitmesi sonrasında bu rakam artacaktır.

Futboldaki hayal kırıklığını hepimiz yaşıyoruz. Umarım gerekli dersler alınmıştır ve kupası sezonlar geride kalır. 5 yabancı oyuncunun gelmesinden ziyade bu oyuncuların kalıcı olması daha önemli. Beklediğim transfer mevkileri : Stoper, Defansif Orta Saha, Orta Saha, Sağ Açık ve Forvet.

Hiç yorum yok: