Çarşamba, Temmuz 14

Galatasaray 4-0 Fc Kleve

Galatasaray (İlk Yarı)
Emirhan Ergün, Sabri Sarıoğlu , Gökhan Zan, Hakan Balta, Çetin Güngör, Musa Çağıran, Mustafa Sarp, Arda Turan, Barış Özbek, Milan Baros, Aydın Yılmaz

Galatasaray (İkinci Yarı)
Emirhan Ergün, Ali Turan, Ahmet Kesim, Serkan Kurtuluş, Servet Çetin, Emre Çolak, Caner Öztel, Lorik Cana (Dk.75 Cumhur Yılmaztürk), Ayhan Akman, Serdar Özkan, Mehmet Batdal

Goller: Dk.22 Milan Baros, Dk.40 Barış Özbek, Dk.51 Caner Öztel, Dk.70 Mehmet Batdal

Fc Kleve maçının sadece ilk yarısını izledim. Rijkaard geçtiğimiz yılki sistemi muhafaza ediyor. Bu maç oyuncular açısından ölçü olmaz ancak Aydın Yılmaz’ın bir dakika bile o kampta olmaması lazım. Dünkü laubali hali geçtiğimiz sezon başındaki hırslı Aydın’ı aratıyor. Topu kaptırdıktan sonra yerine dönmeyi bile düşünmedi. Neyse zaten Rijkaard’ın sisteminin bir parçası olamayacak niteliklere sahip. Kiralık veyahut satılacaktır kamp sonrası. Bülent uygun bu sefer kaçırmaz diye düşünüyorum.

Musa Çağıran güçlü bir fiziğe sahip olduğunu ve sezon içinde süre alabileceğini gösterdi. Pas alışverişlerindeki soğuk kanlılığı dikkatimi çeken özelliği. Teknik olarakta kendine geliştirecektir ilerleyen zamanlarda. Rijkaard’ın ondan memnun olmasını diliyorum ki üzrinde dursun.

Arda Turan orta üçlüde görev yapsada sık sık sol kanatta göründü. Atak başlangıçlarında onun ismi vardı. Sol kanada isteyerekmi kaydı veyahut pozisyon icabımı orada göründü bunu bilemeyiz. Ancak Arda’nın sol kanatta oynamak istediğinide biliyoruz.

Milan Baros saktlık sonrası kaldığı yerden devam ediyor. Attığı gol futbol oynamayı ne kadar özlediğinin kanıtı. İkinci yarıda Mehmet Batdal’ın golü ve asisti, Serdar özkan’ın istekli oyunu ve Serkan Kurtuluş’un geçtiğimiz yıllara göre daha diri olduğu söyleniyor. İlerleyen maçlarda takım hakkında net bilgilere ulaşacağız. Şuan için Rijkaard’ın maç sonu demeci yeterli benim adıma :

‘’Bu tür maçlar yapacağız. Bizim için antrenmanlardaki çalışmalarımızı sahaya yansıtmak önemli. İki devrede iki ayrı kadroyla oynadık. Ve her iki kadro da aynı seviyede güç sarf etti. Takım, şu ana dek çok iyi çalıştı. Yarın yine işimizi yapmaya devam edeceğiz.

Mehmet’in takımdan ayrılarak Valencia’ya gideceğini daha önceden biliyorduk. Keita ise gitmeyi kendisi istedi. Biz de bu konuda herhangi bir zorluk çıkarmadık. Ve kendisine kolaylık sağladık.

Dört savunma, üç orta saha ve üç hücum oyuncusu ile oynayacağız. Ancak orta üçlüde bazı değişiklikler olabilir. Orta sahada savunma ağırlıklı iki oyuncu ve bir ‘10 numara’ tercihinde bulunabiliriz. Yine bu bölgede savunma ağırlıklı bir oyuncu ve hücum gücü yüksek iki oyuncu ile de oynayabiliriz. Rakiplerin durumuna göre bazı değişiklikler olacaktır.’’


* Maç kadroları ve Rijkaard'ın maç sonu demeci Galatasaray resmi sitesinden alıntıdır.

Hiç yorum yok: