Cuma, Temmuz 23

Kerkük Kerkük Yinede Kerkük

Kerkük bir gün huzur içinde gezilebilecek bir Türk yurdu olacak. Bundan şüphem yok. Ancak o güne kadar çok büyük çileler çekilecek. ITC (Irak Türkmen Cephesi) dün gönderdiği mailde yine haklı olarak yardım eli istiyor ana vatanından. Dünkü patlamada 40 vatandaşımız şehit oldu. Milyonları aşan sayıda ölü var Kerkük’e. Türk aileler sürgün edilebilmek için türlü eziyetlere maruz kalıyor. Onların suyu, elektriği ve yaşamsal ihtiyaçları kesiliyor fakat bölgeye yerleşirilen Barzani aşiretlerine her türlü yardım yapılıyor.

Orada çocuk olmak Dünya’nın en zor işi olabilir. Sokağa çıkıp özgürce koşmak yok, komşu çocuğuyla oynamak yok, ağzını musluğa dayayıp kana kana su içmek ise tamamen bir hayal. O güzel çocukların yüzünü güldürmek için elimizden ne geliyorsa yapalım. Bir gün evet bir gün Kerkük’te 83 numaralı plaka ile gezeceğiz. Zira öldürmekle yok olunmaz, bedeni öldürebilirler ancak içinde ruh ölümsüzdür.

yıktılar kalamızı, sürdüler balamızı
daha can boğazdayken çektiler salamızı

ah kerkük yüz ak kerkük, her zaman yüz ak kerkük
ölseydim düşmeseydim, men senden uzak kerkük

elinde yâd elinde, öt bülbül yâd elinde
bir diyar mezar olsun, kalmasın yâd elinde

can kerkük canan kerkük, her söze kanan kerkük
kalıpdı yardan uzak, mum kimin yanan kerkük

kerkük musul kan içinde, türkmenim hicran içinde
bin can var, bir can içinde; bir ebedi ize geldim

yıktılar kalanı kerkük, kestiler balanı kerkük
nakışlı minarede, verdiler sâl'anı kerkük...

2 yorum:

Neşetuana dedi ki...

ne kadar güzel yazmışsınız.yanımızda olup bitenleri görmezden geliyoruz belki de..

aksilaz dedi ki...

Görmek isteyen çok net görüyor her şeyi. Başımıza geçen çuvaldan sonra oradaki etkinliğimizi yitirdik. Hiç yok diyemeyiz fakat eskisinden çok daha etkisiziz o bölgede. Zamanla düzelecektir çünkü et-tırnak ilişkisi var ve hukukende bize ait o topraklar. Yeter ki dirayet olsun.