Salı, Eylül 14

Galatasaray 1-0 Gaziantepspor #4

Maç öncesi güzel bir oyun bekliyordum açıkcası. Ancak hem takım içindeki uyumsuzluk hemde Gaziantepspor’un bu sezonun en iyi futbolunu oynaması nedeniyle galibiyet sancılı geldi. Rijkaard Ali Turan tercihiyle herkesi şaşırttı. Elano beklenildiği gibi sağ çizgide başladı. Misimovic ve İnsua ilk maçlarına çıktılar. Ayrıca 4-3-3 düzeni artık 4-2-3-1 ile değişmiş durumda.

Sahaya yayılış konusunda ciddi sıkıntılar yaşandı. Galatasaray atağa kalkarken büyük bir kaos yaşanıyor. Ekran başında defalarca çaresiz kaldıkları görüldü dün akşam. Neill ve Servet top ayaklarında çıkarken yalarına sokulan sadece Ayhan oluyor. Mustafa ise o anların çoğunda stopere sırtını dönmüş oluyor. Bunun görülmemesi çok şaşırtıcı. Rijkaard’dan bu konuda bir uyarı bekledim. Ben sadece ilkyarı Mustafa’nın defans oyuncularının topla çıkışlarında sırtının dönük olduğu 4 oyun başlangıcı sayabildim. Topu alan Ayhan ise yaşının dezavantajı nedeniyle hızlı oynayamıyor. Bu sebeple Galatasaray tüm hücumlarını savunma dengesi oturmuş bir Gaziantepspor’a hücum etti.

Ancak tek sorun buda değil. Rijkaard özellikle Misimovic ve Elano’nun hareketli olmalarını istemiş. Ancak oyuncuların birbirleri ile uyumu olmaması sebebiyle tam bir kaos yaşanıyor. Bu sıkıntı maçlar ilerledikçe aşılacak ancak orta sahadaki iki oyuncunun oyun kuramama sorunu bu kadroyla çözülecek bir durum değil. Cana bir nebze sorunu hafifletir ki Arda takıma döndüğünde oda ilk 11 deki yerini alacaktır.


Oyuncu özelinde değerlendirirsek :

İnsua : Açıkcası yıllar sonra safkan bir bek oyuncusu gördü gözlerimiz. O mevki oyuncularının bütün refleksleri var kendisinde. Çok iyi olmasada o refleksleri göstermesi önemli. Özellikle ters kademe konusunda sıkıntılı fakat ilerleyen zamanlarda takıma katkısı daha çok olacaktır.

Misimovic : Yolunu kaybetmiş şoför gibiydi sahada. Doğru yolu bulmak için çok çabaladı. Orta sahada her yerden top alma isteği vardı. Ancak dediğim gibi uyum sıkıntısı var. Bir ay sonra değerlendirmek lazım kendisini. Kadıköy atmosferindeki oyunu benim için ölçü olacaktır.

Elano : Bu adamın bize katkı sağlayacağına geçtiğimiz sezondan beri inanmıyorum. Tamam futbolu biliyor ancak bir maçta fit olsun. Güçsüz ve ağır bir oyuncu. Umarım bir daha sağ kenarda kullanılmaz ve artık rotasyon oyuncusu olur. Kulübeden maçı izlemesi herkes için daha hayırlı. 45 dakika boyunca yerlerde süründü güçsüzlükten.

Ali Turan : Onu seyrederken insan beyninin değerini anlıyor. Birde Çekiç-Örs-Üzengi kemiklerinin.

Mustafa Sarp : Acilen kızağa çekilip yerini Barış’a devretsin. Gol atma sevdasını ve hırsını defansif açıdan göstermiyor.

Servet : Gökhan Zan 90 dakika oynayacak formu yakalarsa bu Servet’i keser.

Aydın : İkinci yarıda takıma ve oyuna canlılık getirdi. Böyle istekli ve aklıbaşından oynamasını diliyorum. Zira borcu çok bu taraftara.

Pino : O da iyi bir rotasyon oyuncusu olduğunu gösterdi. Zayıf takımlara karşı kilidi çözebilecek bir isim. Belki daha da fazlasıdır net olarak göremedik çünkü.

Diğer oyuncularda Kewell dışında maçı idare etti. Ancak gol atıldıktan sonraki oyun anlayışı Galatasaray’a hiç yakışmıyor. Hele Rijkaard’ın top toplayıcı çocukları yaptığı zaman geçirin ikazı rezalet. Galatasaray böyle oynayıp maç kazanacaksa ben razı değilim. Şimdilik süre vermek ve beklemek gerekli. Yeni taktik anlayışı ve yeni oyuncuların takıma uyumu süre alacaktır.

Dünkü Galatasaray sadece adıyla Galatasaray’dı. Ne forması nede oyunu ile bu isme layık değildi.

· Tolunay Kafkas maçı izlerken o kadar duygusal bakıyor ki ağlayacak sanıyor insan.

Hiç yorum yok: