Cuma, Eylül 3

Kahpe Yunan

Bir toplum ancak bu kadar yavşak olabilir. Spor etiğine saygısızlığı alışkanlık haline getirdi yunanlılar. Geçtiğimiz Avrupa Şampiyonasındaki oyunlarını dün bir kez daha tekrarladılar. Dün akşam Rusya önünde mağlup olma adına yaptıklarını herkesin izlemesi gerekli. Şut atarken kaçırmak için attığını belli etmeler, savunmada elini dahi kaldırmayanlar vs. Maksatları ABD ile karşılaşmamak olmalı ki Rusya önünde bilerek yenildiler. Ancak hesaba katmadıkları bir olay gerçekleşti ve bu turda son Dünya şampiyonu İspanya’nın rakibi oldular. Yeni Zelanda Fransa’yı yenerek onların pis planını bozmuş oldu.

Maç öncesi Tanjevic Yunanistan oyuncularını ve teknik heyetini alkışlayarak protesto etti. Maç sonunda ise Rusya koçu Yunanlıları yaptıklarından utanmaları gerektiğini dahi söyledi. Ancak konu ahlaksızlık ve yapan kişi Yunanistan olunca böyle bir durumun olması mümkün değil.

Türkiye, Yunanistan maçı öncesi Yunan milli marşı ıslıklanmadı. Bu olayın orada olması mümkün bile değil. Elbette biz doğru olanı yaptık. Ancak yarasaya güneşi göstermenin anlamı yok. Alışmışlar karanlıkta yaşamaya. İspanya'ya gönülden başarılar.

Hiç yorum yok: