Cumartesi, Eylül 25

Hamili Şerefsizdir

Dün gecelerce mesai harcayarak tamamladığım bir projeyi İstanbul İtfaiyesine sunuma gittim. Proje büyük olduğu için öğleden sonra gelmem istendi. Sadece sizin projeye bakacağız diye de eklediler. Ancak amaçlarını daha önce ki deneyimimden biliyorum. Kısacası onay için ücret istiyorlar. Tıpkı Belediye ve İski’de çalışan onay mühendisleri gibi.

Öğleden sonra 14:00 da içeri aldılar. Hiçbir zaman birbirini tutmayan standartlarına göre eksik bir şeyler aramaya başladılar. İki saatlik inceleme sonrası bir noktada yazılmış boru çapının küçük olduğuna ve otoparklarda bulunan muslukların yetersiz olduğuna kanaat getirdiler. Tam bu sırada içeriye elinde projelerle bir bayan girdi. Cebinden çıkarttığı kartı uzattı ve yaklaşık 10 saniye sonra aldığı cevap şu şekildeydi :

“Projeleri şuraya yayın, kaşelerde masanın orada siz kaşeleri basın bizde imzasını tamamlarız”

Evet her şey bu kadar basit aslında. Onca emek, mesai hepsi boşa bu ülkede. Sizinde elinizde “Hamili Kart Şerefsizdir” yazısı varsa işleriniz kolaylıkla döner bu ülkede. Karttaki ampul ambleminide es geçmemek gerekiyor. Zira ülkede ki tüm şerefsizler orada.

Hiç yorum yok: