Pazartesi, Eylül 13

Galatasaray - Gaziantespor Maç Öncesi

Galatasaray için Eskişehir deplasmanı lige tutunuş maçıydı. O gün alınan galibiyetin değeri sezon sonu geriye bakıldığında anlaşılacaktır. Ancak bugünkü Gaziantepspor maçı ise ligin başlangıç maçı olabilir. Alınacak galibiyet hem moral açısından hem de psikolojik açıdan önemli. Bu maç öncesinde Rijkaard’ın kadro tercihini kişisel olarak çok merak etmekteyim.

Özellikle Misimovic’in ilk 11’de başlaması çok önemli. Milli takımda 90 dakika oynayan ve fiziki açıdan eksiği olmayan oyuncuyu değerlendirecektir Rijkaard. Arda’nın ve Hakan’ın sakatlığı sonrası İnsua ve Kewell’ın formaları garanti. Defans hattında Neill’ın, forvette Baros’un yeride garantiler arasında. Kalan iki yabancı hakkı için adaylar Misimovic-Elano-Cana-Pino olacak. Cana büyük olasılıkla klübede oturacak. Elano ve Misimovic’in ilk 11’de başlaması olası görünüyor.

Elano’nun milli takımdaki rolünün benzerini Galatasaray’da üstlenebileceğinin düşünüyorum. Rijkaard antremanlarda 4-2-3-1 düzenini denedi. Sabri – Elano ikilisi gayet uyumlu olur. İnsua – Kewell sol kanadı efektif kullanmakta zorlanacaktır. İnsua ofansif bir bek ve Kewell bunu sezip içeri kat edebilir ancak bunun sonucu defansif bir zafiyet yaşanacaktır.

Maç öncesi bir çok senaryo yazabiliriz. Rijkaard beklide şuan bile kafasında netleştirememiştir maçın kadrosunu. Bu sebeple fazla uzatmamak gerekli. Bu akşam alınacak galibiyet hem moral hemde lig sırasında yükseliş demek olacak. Rijkaard’dan artık güzel futbol ve üç puan beklemek hakkımız.
Galatasaray – Gaziantepspor
Ali Sami Yen - 21:30
Hakem : Bünyamin Gezer

Hiç yorum yok: