Cuma, Eylül 3

Evet Dilencileri



Kim mi bu dilenciler ?

Resimde görüldüğü gibi iktidar sahipleri. İstanbul'da ellerindeki belediyelerde her akşam bir mahallede iftar yemeği veriyorlar. Tüm mahalle halkı katılabiliyor bu iftarlara. Masraflar Belediye'nin kasasından çıkıyor. Buraya kadar herşey normal.

Yemek faslı bitiyor ve işte ondan sonra bu yemeğin amacı ortaya çıkıyor. Belediye başkanı alıyor eline mikrofonu başlıyor "Evet" dilenmeye. Hatta bazıları müslüman olan "Evet" der bile diyor.

Bu kadar kolay bunların müslümanlığı. Başbakanın karısı, kızı, oğlu, bibisi, didisi herkes seferber bu "Evet" için. Onlarda boş durmuyor el açıyor halka "Evet" diye.

Yandaş medya Gazetede, Tv'de "Evet" dileniyor. Devlet kurumları reklam adı altında "Evet" sloganı çıkartıyor. Hatta o bile yetmiyor bilinçaltı reklamları yapılıyor "Evet" için. Artık nereye baksak "Evet" görüyoruz. Hayır yazıları indiriliyor asıldıkları yerden.

Erkan Tanyolaç bile bile "Evet" diyecek artık ...

3 yorum:

kimse dedi ki...

Konu ne olursa olsun Allah (c.c.) müslüman olabilmenin şartlarını sıralamıştır. "müslüman olan evet der" diyen zihniyete yeni bir ayetmi gelmiş ki? Şüphesiz ki bu bu tür sözler kullananların hidayetinin kararmasındandır. Rabbim bizleri ve tüm insanlığı HAYIR ile ŞER'leri birbirinden ayırt edebilenlerden eylesin... Yanlışın en tehlisi, doğruya en yakın olan yanlıştır. Çünkü, doğruyla karıştırılması ve insanların daha kolay aldatılması ihtimali taşımaktadır.

Adsız dedi ki...

Sen de hayır diyerek yandaş olmuyor musun, hayır dedirtmeye çalışan yandaş medya yok mu, hayır dedirtmeye çalışanlar bugüne kadar süregelen düzenin sahipleri değil mi? Şimdi EVET zamanı, çoğu maddesine katılmasam da, okuduğumda tüylerim dikend iken olsa da sadece ve sadece yargı bağımsızlığı! ile ilgili düzenlemeleri nedeniyle sonuna kadar EVET diyorum, vicdanının sesini dinlerken aklına 17.000 faili meçhul ve o cinayetleri işleyenlerden biri olan şerefsiz, katil Temizöz'ün nasıl da cezadan kaçırılmaya çalışıldığını görmeni umut ediyorum. Blogunu uzun zamandır takip eden bir izleyicin olarak başarının devamını dilerim. Bol şanslar..

aksilaz dedi ki...

82 anayasası %92 ile kabul edilmişti bu halk tarafından. Herkes suçluyor o anayası ancak o zaman kabul oyu verilmişti.

Evet ben Hayır yandaşıyım ve safımı belli ediyorum. Bunu yaparkende ne insanların dini duygularını nede kusurlarını ön plana çıkarıyorum.

Değiştirilecek maddelerden elbette iyi olanı var fakat dayatma anayasasından başka birşey değil şuan yapılan. Ayrıca 12 Eylülcülerden geciken cezayı kesecek bir düzenlemede yok.

Neyse yarın DEMOKRATİK bir seçim yapılacak. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Umarım evet diyenler bir 30 sene sonrada pişman olmaz.