Pazartesi, Haziran 15

Fark Var..!!!



Dünya kupası öncesi son test dün itibariyle başladı.Kıtalarının şampiyonlarını biraraya getirmesinin haricinde prova niteliği taşıması açısından olduğu kadar,liglerin daha yeni bitmesine rağmen futbol özlemine bürünmüş biz sevdalılara da ilaç gibi geldiğinide yatsımamamız gereken konfederasyon kupasını takibe aldık .Her ne kadar 2010 dünya kupasına ev sahipliği yapacak ve aynı zamanda turnuvanında evsahibi olan Güney Afrika'nın,Asya şampiyonu Irak'ı ağırladığı maç monoton bir havada cereya etmiş olsada,turnuvanın geleceğiyle ilgili heyecanımızı da yitirmiş değildik.Müsabakayı izleyemeyenler için burada verilecek pek fazla detay da yok aslında.İki takımında,hiçte üretken olmayan futbolları,Afrika'nın Irak'a nazaran oyunu açma girişimleri ve Irak'ın katı defansif oyunu.Bunlarla özetlenecek kadar bunalım bir 90 dakika izledik(maç sonucu "0-0" ).İlk maçtır,açılıştır,heyecandır dedik ve geçtik.

Çünkü asıl beklentiler günün ikinci maçına odaklanmıştı.Avrupa şampiyonu İspanya,Okyanusya'lı rugby cilerle karşılaşacaktı.Bir tarafta matador,diğer tarafta hafta içi İtalya'ya hazırlık maçında epey ter döktüren ama 4-3 yenilen Yeni Zelanda.Mücadele dolu bir maç beklerken 16. dakikada Torres'in hat-trick iyle 3-0 önde bir İspanya vardı karşımızda.Daha sonra,Fabregas ve Villa'yla maç sonunu da 5-0 la tamamlayan İspanya...Demekki neymiş dedik? Öyle İtalya'ya kafa tutmayla,omuzdan adam atıp boğuşup elle oynanan rugby nin güçlü fiziki alt yapısıyla,maçtan önce savaş dansı filan yapmak olmuyomuş bu işler.Bunlar artı sağlasada,kafanın içindekinin ayaklara hükmüymüş asılolan.O da aradaki farmış demekki ve de İspanya'daymış.Buda bize tek kale maç ikram eylermiş..Velhasılı kelam kıran kırana bir maç olmasa da bekleneni,oyunu ve bolca da golü sunan gecede boğalar,"çekilin kenara,sıradaki gelsin" dercesine meydanını okudu.Mücadele içinde geçmesini beklediğimiz diğer maçsa bugün Brezilya ve Mısır arasında oynanacak.Futbol kültürüne sahip Afrika şampiyonundan efendilere karşı direniş bekliyoruz.

NOT:Bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir konuda,bu turnuva bir prova niteliğindeyse eğer, seyirci görünümü pekte iç açıcı değildi.Futbolda seyir zevkinin yarısı oyunsa diğer yarısı tribünde oturanlardır.Güney Afrika'lı seyircilerin,iki 90 dakikada da yaptıkları tek şey kabile dansı görünümündeki sıçrayışlar(kamerayı görünce)sinir bozucu boru sesi ve şut çekilirken derinden gelen bir "uuuu.." bunun haricinde hatırladığım tek şey Torres çıkarken ayakta alkışlamaydı.Avrupa'dan yeterli seyirci akımı dünya kupasında olmazsa,yerli seyirciler bize değişik ve garip bir taraftar portföyü vaad ediyor.İyi seyirler efendim..

2 yorum:

aksilaz dedi ki...

Taraftar konusuna değinmeden olmaz. Spastik hareketler yapılan bir tribün. Gercekten gulunc goruntuler olustu dunku maclarda. Umarım bu turnuva gelecek seneki Dünya Kupası için bi ders olur. Hem boş hemde stadda değilde kabile düğününde gibi davranıyorlar. Bildiğin görüntü kirliliği hacım...

suvari dedi ki...

hakketen ya bi uğultuu vardı yaa süreklii neydi o acayipti.ama ispanya maçı güseldi bence.