Pazartesi, Haziran 15

Rossi De Rossi...


İlk grup maçları bu akşam tamamlandı.Konfederasyon kupasının rengi gittikçe oturmaya başlasada bloğu takip edenlerce bilinen benim İtalya bunalımım bitmiş değil.Biteceğinide sanmıyorum.ABD-İtalya karşılaşmasının göze çarpanları;iyi kondisyonlu Amerika'lıların,son dünya şampiyonu karşısındaki disiplinli oyununa sahne olurken beklendiği gibi öyle ahım şahım bir atak ve oyunda görülemedi.33. dakikada 10 kişi kalan ABD,gök mavililere istediği alanı vermiştiki,41. dakikada olurluğu hayli tartışılır bir penaltıyla Donovan,amerika'yı 1-0 öne geçirdi.Bundan sonraki süreçte izlediğimiz,beklediğim değildi. Rakibinden bir eksik mücadele eden Amerika,İtalya karşısında ezilmesini bekleyenleri hayli şaşırtıp iyi bir mücadele örneği gösterdi.Bunda tabiki ABD'nin hayli etkili görünen kondisyonununda etkisi vardı.Bu söylediklerimiz tabiki bir zamana kadar geçerliydi.57. dakikada Lippi oyuna Rossi'yi alırken olacakları önceden tahmin ettiğini hiç zannetmiyorum.Hemen bir dakika sonra golle buluşan Rossi,oyunun akışını bir anda değiştirirken İtalya'da görmek istediğimide sunuyordu.Rossi'nin golüne 72'de yine uzaktan bir vuruşla eşlik eden De Rossi,Mavileri 2-1 öne geçirdi.Hücumu düşünen İtalya,maç bitti derken güzel bir organizasyonla durumu yine Rossi'nin ayağından 3-1'e getirdi.Kulübedeki hocası Lippi'ye de mesajını en anlamlı şekilde veren Rossi,İtalya'nın hücumda aradığı kan benim diyordu adeta..Rossi'lerin gecesini bitirirken.
Kırma İtalyan Giuseppe Rossi,anne vatanı ABD'yi yıkarken hangi halet-i ruhiye içerisindeydi merak ederim.Amerika'dan da milli takım için davet alan ama tercihini Mavilerden yana kullanan oyuncuyu kamçılayan bu mazi hikayemiydi bilinmez ama ileride çok iş yapacağı aşikar.Zaten İtalya güzel oyunla kupa kazandığında bir derdimiz yok.Ama asıl anlayamadığım bu hiçte üretken olmayan ve tek topla buldukları tek atakla gol atıp bunun gibi yüzlerce maç kazanan bu takımın bu başarılı tarihi nasıl meydana geldi.Bu kadar şanslı olunabilirmi.Olunuyorsa bu birgün bizede uğrasa.En kötü hali,hiç üretken olmayan futbollarıyla bile katıldıkları kupaların başlıca favorisi.Ben çözemedim.Kesin olan onları bu mentaliteyle izlerken çok sıkıcı bulduğum..
NOT:Ey Afrika'nın yerel seyircileri,sanırım turnuva bitene kadar sizinle bayağı bir haşir neşir olacağız.Bu gece maçı yayınlayan TRT'nin spiker ve yorumcularınında diline düştünüz.O kadar rahatsız edicisinizki..Cidden siz gerçekmisiniz..?

1 yorum:

aksilaz dedi ki...

Turnuva takımı olmakda meziyet. Oynamadan 3 gollü bi galibiyet alabiliyorlar. Her maçta bi isim çıkıp işi bitirebiliyor. Garip bi takım vesselam...