Perşembe, Ağustos 26

Avrupa Ligi Play Off #2

Trabzonspor'un Liverpool'u 1-0 yendiği kadro.
Bu akşam dört büyükler Avrupa Ligi gruplarına kalmak için maçlara çıkacak. Beşiktaş hariç diğer üçünü çok zorlu 90 dakika bekliyor. Kara kartal ilk maçta elde ettiği 2-0 avantajı kullanıp gruplara kalacaktır. Fakat diğer takımlarımız ilk maçta aldıkları kötü skorları döndürme peşinde olacaklar.

En zorlu rakip Trabzonspor’un. Liverpool Gerard, Torres gibi oyuncularını getirmedi. Gerard sakat, Torres ise riske edilmemiş. Ligede kötü başladılar bu sebepten bu maçtan kötü bir skorlar ayrılmak istemiyorlar. Roy Hodgson’ın son 1 hafta içerisindeki demeçleri stresli olduğunun kanıtı. Trabzon cephesi ise istim üstünde. Bu maçı alıp turu geçerlerse şaşırmayacağım. Ancak Liverpool her zaman tehlikelidir. Özellikle 1-0 gibi lanet bir skor dezavantıjınız varsa bu dahada kötü oluyor. Bordo Mavililere sonsuz başarılar. Avrupa’da Karadeniz fırtınası esmeyeli yıllar oldu.

Fenerbahçe PAOK önünde iki farkı arayacak. Ancak bu pek mümkün durmuyor şuan için. Takım henüz birbirini tanımıyor. Aykut’ta buna çanak tutuyor. Rotasyon denen olguyu anlayamadım bir türlü. Öncelikle kafandaki ilk 11 i kullanırsın. Sezon başında kesinlikle bu kadro bozulmamalı ve uyum sağlanmalıdır. Uyum sağlandıktan sonra ufak değişiklikler takımı etkilemez. Özellikle Stoch gibi bi silahın yedek beklemesi saçmalık. Bu maçtan PAOK’un tur ile geçeceğini düşünüyor ve umut ediyorum açıkcası. Ancak Fenerbahçe’nin gol yollarında ki becerisi de göz ardı edilemez. Özellikle Niang bu akşam bambaşka oynayacaktır. Alex ve Stoch desteğinide alırsa durdurulamaz.

Ve Galatasaray. Bu gece Galatasaray tarihinde büyük önem arzediyor. Bu akşam turun geçilememesi kuvvetle ihtimal ve o ihtimal gerçekleşirse olacakları kestirmek çok güç. Takımın en etkili silahı Kewell kadroda yok. Elano neden yok onu Rijkaard dahi bilmiyordur. Yabancı oyuncu transferi için hala görüşmeler yapılıyor fakat atı alan çoktan Üsküdar’ı geçti. Bu saatten sonra takıma çok fazla katkı sağlayacak oyuncu getirmek çok güç. Getirmek içinde büyük meblağlar gerekli. Bu da olmadığına göre Galatasaray taraftarı isimsiz futbolculara hazırlıklı olsun. Bu gece takımın nasıl oynayacağını kestirmekte bir o kadar güç. Rijkaard’ı Mustafa-Ayhan-Barış-Serdar’a mahkum etmek büyük beceriksizlik. Tur geçilse dahi ilerisi için hiç umut yok. Arda Turan’ı bir kez daha merakla izleyeceğim. Bursaspor maçındaki karaktersizliğini tekrarlamamasını diliyorum. Avrupa’ya bu turda havlu atmak büyük olaylara yol açar. Umarım futbolcular bunun farkındadır.

19:45 HJK Helsinki – Beşiktaş FutbolSmart
20:30 Trabzonspor – Liverpool Loca
21:45 Fenerbahçe – PAOK Euro Futbol
21:45 Karpaty Lviv - Galatasaray Futbol Smart

Hiç yorum yok: