Çarşamba, Ağustos 11

Tatil Günlükleri - 3

Ayder Yaylasına çıkışta Fırtına Deresi yol boyunca eşlik ediyor. Rafting yapmak isteyenler için özel alanlar mevcut.


Ayder'in arabayla çıkılacak en yüksek yerleri. Düzlükte boğa Güreşleri yapılıyor.


Yol boyunca sağlı sollu bu güzellikler mevcut. Durup serinlemek için birebir.


Ayder'i gezip yorulduktan sonra tekrar inişe geçip yemek yemeğe Doğa Alabalık tesislerine giriyoruz. Tesis elektriğini burada üretiyor.


Tesisteki Değirmen. Kendi mısır unlarını yapıyorlar. Tesiste ayrıca bir çok hayvan bulunmakta. Deve kuşu en dikkat çekici olanı. Ayrıca tesisteki salıncak ile fırtına deresinin üstünde sallanabiliyorsunuz. Sanırım gördüğüm en büyük salıncak oydu.


Değirmenin içten görünüşü. Altın sarısı mısırlar un haline, sonrada mısır ekmeği haline geliyor.


Sıradan bi lezzet gibi görünebilir. Fakat köftelerin tadı oraya has. Servis ise gayet doyurucu.




Alabalık çiftliğinde Alabalık yemeden çıkılmaz. Tereyağının lezzeti balığın tadına tat katıyor. Ancak ana yemekten önce servis edilen tereyağı-bal ve fasülte turşusu kavurmasının tadı hepsinden güzeldi. Sıcak köy ekmeği ile çar çabuk bitiriliyor.

3 yorum:

lifegoeson dedi ki...

aksi, vazgeçtim fahrilaz olmaktan ben direkt yerleşeyim sizin oralara yemeklerde çok leziz görünüyor,doğa ve yemek çok güzel bir ikili olur :))

peykân dedi ki...

ressmennn özlediğimi daha içten hissetmeme vesile oldu fotoğraflar.... bu sıcaklarda, karadenize gidip, yaylaya çıkasım geldi... alabalıkla mantarla yağla balla bi de kıtırlı mercimek çorbasıyla iftar açasım geldi..... miss gbi çam ağaçlarını koklayasım geldi..... çooook şey yapasım geldi çooookkk...... :( özledimmm..

KYBELE F dedi ki...

bu arada sizin karayemiş dediğinize biz taflan diyoruz. dalından toplayıp toplayıp yiceksin mmmmmm!