Cumartesi, Ağustos 14

Lig Başlarken Galatasaray

Bu kadro geçtiğimiz yıl ligin ilk maçında Gaziantep’te sahaya çıkan 11.


Bu ise bugün Sivasspor deplasmanında muhtemel 11. Cana belki yedek olur ve Barış formayı giyer. Böylelikle orta sahadaki ” muhteşem tripot” tamamlanmış olur. Transfer edilen fakat daha yarım saat süre almadan sakatlanan Pino var ayrıca. Özellikle seçim yapılıyor yabancı transferinde. Geçmişte sakatlık yüzdesi ne kadar fazla ise o kişiler seçiliyor. Pino 1,5 yıl ciddi sakatlık geçirmiş bir isim ve henüz 23 yaşında.

Kariyerinde sakatlık yüzü görmemiş Linderoth burada antremanlara çıkamayacak hale geldi. Şimdide Baros bu durumda maalesef. Baros’un apar topar sözleşme imzalamasının altında bu sakatlığın etkisi yoktur umarım. Formda bi Baros ligin açık ara en iyi forveti konumunda. Sağlık kuruluda değişti, bakalım bunu etkisi nasıl olacak. O konuya girmenin sırası değil.

Bu akşam ki maçta ulu Rijkaard nasıl yönetecek takımını bunu bekliyoruz. O da yönetime kızmış gibi tavır aldı son günlerde. Sahada rezalet bir takım görme ihtimalimiz fazla. Elimdeki bu deyipişin içinden çıkıyor nasılsa. Yönetim ise dört bir koldan transfer taarruzunda hala. Utanmadanda bunu söyleyebiliyorlar. Mayıs ayından beri eksiklerini tespit edip giderememişsin ve son 20 günde taarruza kalkıyorsun. Bu işi bilmeyen ve acemi kişilerin düşeceği bir durumdur. Yönetim profesyonel yapılanmaya geçebiliyor fakat transfer konusunda çağ dışı Adnan Sezgin tek yetkili olarak ülkeden ülkeye uçuyor. Böyle bir profesyonellik anlayışı var sayın Polat’ın. Kadim dostunu karşısına alamıyor Galatasaray menfaatleri dahi söz konusu olunca.

Sayın Polat’ın geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 1-2 oyuncu transfer edebiliriz diye bir cümlesi var. Biz bunu 1 anlayabiliriz. Ya da daha önce verdiği demeçlerdeki “yalanlardan” dolayı beklide transfer yapılmayacak. Bu bile sözkonusu olabilir. Ancak benim görüşüm en fazla 1 transfer yapılacağı ve devre arasında yeni stada geçişte göz boyama adına bir sürpriz isminde kadroya dahil edileceği yönünde. Böylelikle bir sezon daha çöpe atılmış olacak.

Lig geçtiğimiz seneye göre daha zorlu bir duruma geldi. Her takım kadrosunu ciddi takviyelerle güçlendirdi. Artık deplasmanlardan üç puanları toplamak çok daha zorlaştı. Kadrosunu bu zorluğa paralel olarak güçlendirmeyen takımlar ne kadar yıldız oyuncuları dahi olsa işleri çok zorlaşacak. Rijkaard ve ekibine olan güvenimi geçtiğimiz yılın ortasında kaybetmiştim ve bu sene başı itibari ile hiçbir güvenim yok.

Aykut ve Ufuk ile bir takımın şampiyon olacağını hayal dahi etmesi mümkün değil. Bu sebepten bu kadar basit bir olayı dahi göremeyen antrenör takımı yönetecekse diyecek sözümüz yok. Tamam yönetim verdiği sözleri tutmamıştır buna katılıyorum. Fakat kaleci konusunda yönetimin hiçbir yetkisi yok. Hala bu kişilere güveniyorsan sezon sonu alınacak başarısızlıkta yakışanı yapmalısın. Ayrıca bu seneki başarısızlıkta hem yönetim hem Rijkaard istifa ederek işinden sıyrılamaz. Daha ciddi yaptırımlar olacaktır ve bunuda taraftar belirleyecek. Hani o çapulcu sürüsüne benzetilen taraftar.

Böyle bir ortamda lige başlamak üzücü. Bu sezon ilk üç tamamen hayaldir benim adıma. Puan kaybı ik haftadan başlarsada hiç şaşırmam.

Hiç yorum yok: