Salı, Ağustos 31

Misimovic Galatasaray'da

Transferi konusunda 10 gün önce yazdığım yazıyı şimdi yayınlayabilirim.

Misimovic bir Bayern Münih üretimidir. Münih doğumlu Misimovic 2002-2004 yıllarını Bayern Münih’in ikinci takımında geçirdi. Bayern takımında A takıma çıkma şansını yakalayamadı bu yıllarda. 2004 yılında ise Bochum günleri başladı Misimovic’in. 3 sene kaldığı Bochum’da 99 maça çıkan Misimovic 24 gol atıp, 26 asistlik bir performans sergiledi. Sonrasında iise Nürnberg takımına transfer oldu. 37 maçta 13 gol 5 asistlik bir perforansı vardı burada.

Kariyeri ilk başlarda düşüşte görünsede Nürnberg’de oynadığı futbol Magath’ın dikkatini çekmiş olmalı ki Wolfsburg takımına transfer etti kendisini. Buradaki ilk yılı kariyerinin en parlak dönemi oldu. Wolfsburg’un şampiyonluğunda beklide en önemli katkı ondan gelmişti. O sezon ligde 33 maça çıkan Misimovic 7 gol atıp, 20 de asist yapıyordu takım arkadaşlarına. Şampiyonluk apoletine bir de asist krallığı ekliyordu. Rüya gibi bir sezon yaşamıştı Almanya kupasında 4 maça 7 asist sığdırdı. Uefa kupasının son sezonunda ise 8 maç forma giydi ve 4 gol, 1 asistlik katkı sağladı takımına. Sezon boyunca toplam istatistiği ise 42 maç, 11 gol ve 28 asist olmuştu.

Geçtiğimiz sezon ise Misimovic performansındaki yükselişini korudu. Ancak takım olarak kötü bir çizgi çizdiler. Yinede Misimovic en etkili oyuncularından birisiydi. Ligde 31 maça çıkıp 10 gol, 15 asistlik gayet başarılı bir performans sergiledi. Kupaya erken veda eden Wolfsburg’da 2 maçta 2 gol ve 1 asistlik bir oyun sergilemişti. İlk kez çıktığı Şampiyonlar ligi arenasında ise 6 maçta 1 gol, 2 asistlik bir istatistiğe sahip oldu. Sonrasında aynı istatistiği Avrupa ligindede sürdürdü.

2004 yılından itibaren Bosna Hersek milli takımına seçilen Misimovic. 31 maça çıktı şuana kadar. 9 gol ve 15 asistlik bir performansa sahip ülkesi adına.

Misimovic’in oyun yapısı hakkında detaylı bir yazı yazma bilgisine sahip değilim. Fakat gördüğüm kadarı ile ofansif yönünün biraz daha ağır olduğu ancak savunma konusunda da istekli bir yapıya sahip. En azından takımdaki çoğu oyuncudan daha çok savunma potansiyeline sahip. Duran toplardaki hasretimizi biraz olsun dindirecek nitelikleri de mevcut. Misimovic asla kötü transfer değildir fakat takımın eksik listesinin ilk sırasında o mevkimi var işte ondan emin değilim.

Şimdi Rijkaard’ın önünde verilecek kritik kararlar var. Elano’nun hangi mevkiye monte edileceği en kritik karar. Orta üçlünün Cana – Elano – Misimovic olarak kurulması da söz konusu olabilir. Misimovic Wolfsburg yıllarında gıpta ile baktığım bir oyuncuydu. Sarı-Kırmızı forma altında olması dahi yeterli benim adıma. Futbolu zekası ile oynayan ender yeteneklerden kendisi. Ayrıca kardeş ülke Bosna vatandaşı olması da bu transferi güzel kılan sebeplerden bir tanesi. Çok değil iki sezon önce Misimovic gelecek dense kimse inanmazdı. O zamanki değeri 20 milyon eurolara kadar çıkmıştı. 8 milyona bu tarz bir oyuncuyu transfer edebilmek güzel bir olay. Şimdiden başarılar Misimovic.

3 yorum:

Gokruh dedi ki...

bence bu sene galatasarayın yapmıs oldugu en buyuk transfer senınde dedıgn gıbı 8 mılyon avro gibi cuzi bi fıyata almıs olmanız ayrı bı olay bu sene superlıgde ıyı transferler var guzel bı lıg olucak sankı ama size kesınlıkle kalecı sart almazsanız durum kotu gıbı bıde koskoca galatasaray sabrıyı arıyo be

aksilaz dedi ki...

Gökhanım 8 bilde değilmiş 7 milyona kapatmışlar işi. Kaleci şart ancakeldeki yabancı oyuncuların kalitesi nedeniyle bir hakkı kaleye kullanmak sadece ligde varolan bir klüp için biraz lüks olabilir. Eğrisiyle doğrusuyla Ufuk bir sezon oynasın demek zorundayız. Sabri konusunu hiç açmayalım :)

Gokruh dedi ki...

bak ben o taraftan bakmamıstım kalecı knusuna haklısın kaleye gerek yok sabrıyıde acmayalım o zaman ben anladım