Cumartesi, Ağustos 14

Bundesliga Top 10 Transfer

10- Audel > Stuttgart
2,5 milyon € karşılığında Valenciennes’ten alınan golcü bu listeye benim kontenjanımdan girdi. Oyununu özetlersek kısaca pırpır futbolcu diyebiliriz. Kanat rotasyonundada kullanılabilecek bir isim. Cacau ile birlikte sıkışan oyunu çözme yeteneği var. Valenciennes forması ile bir anda parlayıp attığı çok gol var. İki sezondur 7 gol atıyor. Bunun yanında asist özelliğide azımsanmayacak nitelikte. Ancak formayı kapması için çok mücadele etmesi gerekiyor. Zira önünde Marica, Progrebniak ve Cacau gibi isimler var. Ancak kanat rotasyonu dar olan takımda sağ uç forvet olarak forma şansı bulmasıda olası.


9- Simons > Nürnberg
Timmy Simons PSV den bedelsiz olarak bu takıma katıldı. Nürnberg bu tarz futbol emekçilerinin her daim kadrosunda bulundurmuştur. En yakın örneği ise Çek Thomas Galasek olarak verebiliriz. Takımın ve kentin yapısı fazla bilmediğim için bu tarz oyuncu seçiminin nedenini merak ediyorum. Fakat başarılı tercih olduğu kesin. 34 yaşındaki Belçikalı takıma deneyim ve güç katacaktır. Orta sahada atak başlangıcında oynadığı basit paslarla oyunun sıkışmamasını çok iyi beceriyor. Gerçi Nürnberg’e katacağı katkı bundan çok defansif olarak oyun bilgisi olacaktır. Simons sert yapısı ile Nürnberg’in soğuk günlerinde taraftarının içini ısıtır.



8- Arnautovic > Werder Bremen
6,2 milyon € bedelle Twente’den geldi. Ücret biraz fazla gibi gelebilir en başta. Fakat Avusturya futbolunun yeni yıldızlarından kendisi. Gelişimini tamamlaması için çok iyi bir seçim yaptı. Thomas Schaaf onu en uygun biçimde işler ve birkaç yıl sonra yüksek bir bedelle satışını gerçekleştirir. Bu sebepten bu sene onun için çok kritik bir dönem olacak. Fazla forma şansı bulmasa dahi kendini istediği kadar geliştirebilecek bir ortamda bulunacak. Pizarro, Almeida, Rosenberg gibi takıma ve sisteme alışmış isimler var önünde. Ancak Schaaf iç sahada oldukça ofansif bir yapı ile sahaya çıkıyor. Arnautovic’te tekniği ve fiziği sayesinde forma şansı bulur.



7- Kacar > Hamburg
5,5 milyon € ile küme düşen Hertha Berlin’den transfer edildi. Berlinde yeteneğini gösterme imkanını pek bulamadı. Takımın kadro yapısı buna pek izin vermesede Kacar yinede ön planda olmayı başardı. Sırp oyuncu kadroya iki deneyimli oyuncunun yanına transfer edildi. Ze Roberto ve Jarolim’in arkasında forma şansı arayacak. Ancak Jarolim’in yerine ilk 11 başlaması dahi olası. Kacar üstün fiziki yapısının yaınında topla arasının iyi olması nedeniyle Hamburg’a yakışan bir transfer oldu. Hertha berlin’deki acı dolu günlerden sonra Hamburg onun için çok güzel bir deneyim olacak ve kendiside bunun farkındadır.


6- Halil > E. Frankfurt
Schalke’den geçtiğimiz yıl kiralanan Halil bu sezon bedelsiz olarak Frankfurt’ta kalmayaı tercih etti. Skibbe ile iyi anlaşmış olmalı ki diğer teklifleri reddetti. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısından itibaren takıma katılan Halil sadece 3 gol atmış olmasına rağmen takımın hücum gücüne ve hücumdan başlayan savunmaya katkısı nedeniyle Skibbe’nin gözdesi oldu. Ayrıca kanatta görev alabilmeside ikinci bir şansı Halil’in. Takıma olan uyumuda geçtiğimiz sezona göre arttı. Bu sezon büyük bir çıkış yakalamasını bekliyorum Halil’in.


5- Kroos > Bayern Münih
Henüz 20 yaşında fakat iki senedir Bundesliga sürekli oynama şansı buluyor. Bayern Münih geçtiğimiz sezon çok doğru bir kararla Leverkusen’e kiraladı genç yeteneğini. Burada 33 maça çıkan Kroos 9 gol ve 12 asistlik performans sergiledi. Leverkusen’in şampiyonluk yarışında kalabilmesinde büyük katkısı var. Şimdi Van Gaal ile birlikte ofansif özelliğinin yanında defansif yönünüde geliştirecektir. Van Bommel2i efektif kullanmak zorunda olan Van Gaal sıklıkla Kroos’a forma şansı verir.


4- Westermann > Hamburg
Schalke’den 7,5 milyon € bonservis ile alındı. Dünya kupasında şanssız sakatlığı sebebiye forma giyemedi. Magath’ın defanstaki vazgeçilmezi olmuştu Westermann. Şimdi kendisine daha çok ihtiyaç duyan bir takımda. Hamburg son yıllarda ofansif olarak hep iyi oldu. Fakat defans konusunda başarısızdılar bu yıllarda. Westermann bu sebepten dolayı tam ihtiyaç duydukları oyuncu. Bu kadar yüksek sırada yer almasının nedeni hem oyuncunun yeteneği hemde Hamburg’un ona olan ihtiyacı.


3- Friedrich > Wolfsburg
O da takımın ihtiyaç olan bölgesine yapılan mükemmel bir transfer. Bu kadar yüksek sırada yer alması birazda transfer ücretindeki başarıdır. Küme düşen Hertha Berlin’den sadece 2 milyon € ya alınan Friedrich kalitesini bu yaz Dünya kupasında gösterdi. Ne kadar yararlı bir isim olduğu fazlaca yazmaya gerek yok. Palermo’dan 12 milyon € ya alınan Simon Kjaer’e katacağı çok şey var. Hazırlık maçlarında Wolfsburg’u izleyemedim fakat bu sene geçtiğimiz yıllara göre daha az gol yiyeceği kesin.

2- Raul > Schalke
Bu transferin güzelliğini yazmaya gerek dahi yok. Magath’ın kişiliğine uygun bir yıldız. Çalışmayı seven ve takımı için sahada her şeyi yapabilecek bir isim. Son yıllarda Real Madrid’de fazla forma şansı bulamasada Schalke il futbole güzel bir veda edecektir. İkinci sırada yeralması birazda duygusal tabiî ki. Seviyorum El Diablo’yu. Aşırtma gollerini çok özledik. Son yıllarında bize özel anlar yaşatacağına inanıyorum.


1- Ballack > Leverkusen
Chelsea ile yollarını ayırdıktan sonra eski takımına dönmeyi tercih etmesi çok hoş oldu. Ballack’ın futbol yeteneğini övmeye gerek yok. Leverkusen’e katacaklarından bahsedelim sadece. Leverkusen’in ligin ikinci yarısında şampiyonluk yarışından kopma nedenlerinin en büyüğü kadrodaki deneyimsizlikti. Hyppia ile buna katkı sağladılar fakat Ballack tam olarak aradıkları isim. Ballack bu beklentileri boşa çıkartmayacak kalitede.


Listeyi hazırlarken oyuncunun yeteneğinin yanında gittiği takıma olacak uyumu ve o takıma katabileceklerini düşündüm. Bu sebepten çoğu kişiye ters gelen kişiler listede olabilir.Takımın ihtiyacına göre yapılan transferlerde göz ardı edilemez tabiî ki. Sizinde ekleyeceğiniz yada beğenmediğiniz isimler varsa yorum bölümünden yazabilirsiniz.

Hiç yorum yok: