Cuma, Ağustos 27

İhanet, İhtiras, Acziyet ve Galatasaray

Aydın’ın kendini bi 5 yıl daha bu takımda tutabilecek golü sonrasında maçı kazandık diyemedim bile. Galatasaray dün akşam turu geçseydi bile düşüncelerim değişmeyecekti. 90 dakika Galatasaray maçı izlemek artık çok büyük bir işkence. Galatasaray’ı bu duruma getirenler utanmalı her şeyden önce. Maç sonun Frank Rijkaard şu cümleleri kullandı :

"Defalarca söyledim, mazeretlere sığınmak istemiyorum ama savunma oyuncusu istedim. Fakat defans oyuncusu alınmadı. Şu anda burada bulunan oyuncularımızda sakat çok, kalite yok. Herhangi bir oyuncumu kadro dışı bırakmıyorum, çünkü bunu yapacak lüksüm yok, kadromuz yeterince kısıtlı zaten. Kesinlikle burada, görevimin başındayım. Turu kaybettik diye gitmeyeceğim. Ben mücadelemi sürdürmeye ve savaşmaya devam ediyorum."

Aslında daha çok ayrıntı var ama en önemli kısmı bu cümle. Geçtiğimiz sezon sonunda Rijkaard doğru teşhisi elbette koymuştur. Kaleci istemeyecek kadar futbol bilgisi olmayan bir insan değil. Bunu Galatasaray’ı 3 maç izleyen herkes görebilir çünkü. Defans konusunda alınan Ali Turan’dan haberi varmıydı bilemiyorum. Ancak onunla olmayacağını en baştan biliyordur. İsimlere takılmamak gerekli bu aşamada. Sadece birkaç isim var onlarıda yazacağım.

Adnan Polat ve ekürisi Sezgin 5 aydır oyuncu transferini bitirememişse Rijkaard’ın bu başarısızlıkta ki payı % 30 olur en fazla. Kurtarıcı olarak bu sezon resmi olarak hiçbir maçta forma giymemiş Aydın’ı almak zorunda kalıyor Rijkaard. Orta sahanın ve takımın en iyi ismi Ayhan oluyorsa düşünecek çok şey var demektir. Kafasında bir çok kişiyi kadro dışı bırakmak var ancak bunuda yapamayacak kadar kıt bir kadroya sahip olduğunu belirtiyor. Fakat Rijkaard’ında hataları var. En önemlisi ise suçluyu medya önünde deşifre eden bir yapıda olması. Oyuncularına kalitesiz yaftası yapıştırmak ne derece doğru tartışılır. Hele ki ligin daha yeni başladığı ve takımın çehresini değiştirecek transferlerin yapılamayacağı şu dönemde sadece “acı gerçek” olarak yereder beynimize. Belkide Rijkaard artık gitmek istiyordur fakat kendi isteği ile değil yönetim kurulu kararı sonucu gitmek isteyebilir. Buna inanmıyorum ama Rijkaard gibi tecrübeli diyebileceğimiz bir ismin bu tarz açıklama yapması düşündürücü.

İşin en komik kısmı ise Rijkaard’ın gitmesi veyahut kalmasına karar verecek olanların basiretsiz kişiler olması. Galatasaray camiasını yöneten kişilerin işlerin ehli olmadığı apaçık ortada. Sorunları çözmeye en alttan değil en baştan başlamak gerekli. Adnanlar bu işi yapamadık deyip özür dilemeliler.Güvenleri sarsılmıştır ve bir daha asla geri kazanamayacaklar. Stad ve kriterlerle kafayı bozmuş bu kişiler. Galatasaray’ın yıllık geliri 1 milyar dolar olsa bile taraftar sezon sonu ligdeki durumuna ve Avrupa kupasında neler yaptığına bakar. Ucuz hesaplarla transfer yapamayıp sezon öncesi şu kötü kadroya bağımlı olursan bu sonuçlar kaçınılmaz. Özetle Galatasaray son 3 yıldır çok kötü yönetiliyor. Başkanın ağzı mayasır olmuş sürekli vaadler verip duruyor. Dört koldan yapılan transfer taarruzundan hala ses yok.

Yönetimin suçu büyük olabilir fakat futbolcuların ki beklide onlardan daha büyük. Karpaty takımını elemek için üstün meziyetlere sahip olmak gerekmiyor. Sahada mücadele etmek çok çok yeterli. Bir takımın mücadelesi kaptanında bağlıdır. Galatasaray kaptanı olan ve ismini dahi zikretmediğim oyuncu açıkca Rijkaard’ın gitmesi için takımını sabote etmektedir. Kafası saha içinde asla değil. Başka planların peşinden koşuyor. Abilerinden gördüğünü uyguluyor çok fazlada yüklenmemek gerekli.

Karpaty ile eşleştikten sonra turu Hakan Balta’nın göğsü ve göğüs ucu belirleyebilir denseydi sanırım kahkaha patlatırdım. Ancak turun kaybedilmesinde bu organların çok büyük katkısı var. Hakan’ı beğenirdim, aklını kullanan ve soğukkanlı kalabilen bir oyuncuydu. Ama son bir aydır izlediğim Hakan aynı kişi olamaz dedirtiyor bana. Dün yememize sebep olan goldeki hatasını anlayabilmek mümkünmü? Sadece aklının sahada değil başka yerlerde olduğu ile açıklanabilir.

Ve Servet Çetin. Rijkaard açıkca onu eleştirdi dün. Yenilen gollerdeki futbol görgüsüzlükleri canına tak etmiş arık Rijkaard’ın. Dünde başrollerdeydi yenilen golde. Bir savunma oyuncusunun sahip olması gereken en önemli özellik konsantrasyondan eser yok artık Servet’te. Şuursuzca dolaşıyor sahada. Kendi yetersizliğini biliyor fakat inanmak istemiyor. Israrla topla ileri çıkması, kendi bölgesinde olmayan pozisyonlara koşması bunun kanıtıdır.

Pazar günü Eskişehir deplasmanı var. Ligde iki sezondur galibiyetimiz bulunmayan bir takım. Rijkaard’dan tek bir isteğim var. Bu oyuncuların olmadığı sahada Galatasaray formasını giydiğinin bilincinde olan bir kadro çıkarsın.

5 yorum:

xaar dedi ki...

Galatasaray formasini giymenin bilincindeki futbolculari Eskisehir macında sahaya sürsün temennimiz o dur ancak maalesef ki ben boyle bir takım kuramıyorum şu kadrodan!

Bu kadar mi kalitesiz,niteliksiz ve kişiliksiz bir duruma getirilebilir bu kadro anlayabilmiş değilim,hakikaten büyük iş başardılar...Bildiğimiz gencleri sürelim desek bu haftasonundaki maça,yarisini sakat Ç.Birinci yi almak icin Denizlispor'a verdiler,yarisini da oraya buraya postaladilar!Bir Semih Kaya nin,bir Murat Akça nin şu özürlü Servet ve Ali yerinde oynamasini görmeyi çok isterdim Eskişehir deplasmaninda!

Ayhan-Sarp-Servet-Zan-Barış ve Aykut a şu kalan 4 günlük süre zarfinda hemen bir takım bulmalari istenmeli ve kadro dışı bırakılmalı!

Arda dan kaptanlık acilen alınmali

H.Balta yi da bi tarafa konduramadim ama ona da ne yapılırsa yapılmalı...

Ayrica Çağlar Birinci,Pino ve G.Zan gibi adamlar,TC kanunlarina göre ayıplı mal olmalarindan ötürü Tüketici Mahkemelerine başvurularak,sözleşmeleri tek taraflı feshedilmelidir!

Yerlerine kim oynacak o kadar geniş kadromuz yok diyor T.Direktorümüz de PAF dan bunlar yerine kim gelirse gelsin kabulumuzdur!!!

aksilaz dedi ki...

Ufuk-Serkan-Neill-?-Çetin-Cumhur-Cana-Elano-?-Kewell-Baros

aklıma ilk gelen kadro bu oldu Eskişehir maçı için. Soru işaretlerine en formda genç oyuncu kimse o konsun.

Arda ve Balta 2-3 hafta dinlendirilmeli. Ama Arda akıllanmayacak bu gidişle. Devrearası satışı çok iyi olur. Balta bu değil. O da aklını başına almalı yoksa sonu Manisa olur.

Çağlar Birinci,Pino ve G.Zan konusunda yorumun acı ama gerçek.

Ne diyelim bekleyip göreceğiz. Bu yönetimin alacağı her karar yanlış olacağıda kesin. Kötü bir yıl bizi bekliyor.

ryan o'reily dedi ki...

Rijkaard "kalitesiz" diyerek bence kendisinin dediği 2 kupa hedefinide çöpe atmıştır, böyle kariyerli bi hocanın elindeki malzemeyi pazarda kötüleyen satıcılar gibi davranması inanılmaz. madem istediğin transferler yapılmadı o zaman sene başında hiç başlamıyacaktın. yoksa senin de karakterinden şüphe edilir ve geçmişinle değil bu günlerle hafızamızda kalırsın.

üzeyir dedi ki...

bu saatten sonra artık yeni bir kadro oluşumuna gidilmeli tabiki.
hatta elano-arda-servet-ayhan-
satılıp madem keitayı para için sattık para kazanılıp yeni kadro oluşturulmalı bence.

dün akşam diğer maçları seyretmek daha zevkli geldi insana.resmen işkenceydi bizim maç.

aksilaz dedi ki...

@rayn
doğru diyosunda s eni sürekli oyalarlarsa o kozuda kullanamazsın. Rijkaard iyi yönetmiyor fakat arkasında mide bulandırıcı olaylar çevriliyor. Sadece bu insanlara inat kalmalı.

@üzeyir
Adnanlar gitmediği ve Arda kadro dışı bırakılmadıktan sonra yapılacak hiçbir şey çözüm olmaz. Onlar bunlar yapılmalı sonra kimin kellesi gidecekse gider. Ayhan-Barış-Mustafa-Barış ne oldukları belli. Elinden gelen bu zaten. Daha fazlası değil ki?

Yeteneği olupta takımı sabote edenlerden hesap sormak önemli.