Cuma, Ağustos 20

Galatasaray 2-2 Karpaty Lviv

Dün maç öncesi yazısını “sürpriz bir beraberliğe şaşırmam” diye bitirmiştim. Beraberlik sürpriz oldu gerçekten. İlk yarı sonunda 0-2 gösteriyordu tabela. Bu ilk yarıyı yorumlama işini benim sinirlerim dayanmaz. Maddeler halinde yazarsak :
- Ali Turan ya stoper olsun yada antremanlarda takım tamamlasın.
- Aykut ya çıksın yada çıkmasın dicem ancak Aykut bu konuda yıllardır böyle. Utanıyorum onu Galatasaray kalesinde görünce.
- Arda Turan kesinlikle gitmeli artık. Bi güneşli bi kara bulutlu hiç çekilmiyor.
- Takım savunması diye bir olayı iki senedir unuttuk.
- Mehmet ve Serdar umarım yaşlarından ve performanslarından dolayı utanıyordur.

İkinci yarı başladığında Karpaty skoru koruma telaşına düştü. Tehlikeli pozisyonlar oldu fakat bunların nerdeyse tümü kanat ortalarından ve duran toplardan geldi. Mustafa Sarp yeteneği olmadığını anladı ve sadece pas yaptı. Ayhan daha dengeli oynadı ve Barış’ın oyuna girişi ile orta sahadaki güçsüzlük bi nebze giderildi ve dönen topları toplamak kolaylaştı. Sonrasında ise Kewell’ın üstün formu ve Baros’un golcülüğü beraberliği getirdi. Rövanş maçında her şey olabilir. Turun geçilememesi dahi söz konusu. Bunları düşünmesi gereken Rijkaard ve transferi yapamayan yönetim. Rijkaard demişken onun gidişi gerçekleşene kadar kazanmamayı benimseyeceğiz.

Transfer konusu ise artık taraftarı canından bezdirmeye başladı. Ancak benim için asıl soru işareti transferdeki oyuncu seçimi. Acilen kaleci ve defans ile hücum arasında geçişi sağlayacak ve dafansif yönü daha güçlü bir orta saha oyuncusu gerekiyor. Kaleci transferi yapılmadığı takdirde şampiyonluk ve Avrupa kupaları sadece hayal olarak kalır. Sonrasında ise bir stoper gelir transfer önceliğinde. Neill geldiği günden beri bana güven vermiyor. Tekniğinin iyi olması nedeniyle göz boyuyor. Servet ise teknik direktörüne sözlü saldırıda bulunan bir isim. Bu bölgeyede takviye gerekli fakat bu gerçekleşmeyecektir. Misimovic tipinde bir oyuncu ise alınabilecek en son mevkiye isteniyor. Bir de santrafor komedisi var. Baros’a yapılan her faulde yürekler ağza geliyor. Onu yedekleyecek bir isim iki senedir aranıyor. Ne diyelim kenarda bir sığır, yönetimde onlarca sığır olduğu sürece başarılı olmamız mümkün değil.

Hiç yorum yok: