Salı, Kasım 2

Hagi ve Zorlu Kasım Ayı


Hagi Fenerbahçe derbisinde ki puanlı başlangıçla güzel bir siftah yapmış oldu. Bu hafta sonu oynanan Antalya maçını izleyemesem de genel kanı takımın ofansif gücünün az olması fakat mücadele gücünün gözle görünür şekilde artması. Kasım ayına girdiğimizde manzara şu şekilde :

Lider Bursaspor’un 8 puan gerisinde bir Galatasaray var ortada. Lig sıralaması ise sekizincilik (8). Dolayısıyla Hagi’nin kısa zamanda başarılı sonuçlar alması gereksinim artık. Yoksa lige erkenden havlu atacak bir takıma sahip olacak. Devre arası sonrası yeni stada geçilecek olmasıda başarıyı zorunlu kılan diğer bir etken. Hagi beklide en kritik dönemecinde olacak ay boyunca. Kasım ayında oynayacağı dört maç şu şekilde :

Trabzonspor (D)
Manisaspor (E)
Kayserispor (D)
Beşiktaş (E)

Trabzon maçını ele alacağız zaten diğer maçlara bakarsak; formda bir Manisaspor olacak Ali Sami Yen’de. Sonrasında ise bu sezon kendi sahasında sadece 1 gol kalesinde görmüş Kayserispor’a rakip olacak. Kayserispor Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı yenip Trabzonspor ile golsüz berabere kaldı sahasında. Çok zor bir müsabaka olacağı şimdiden aşikar. Kasım ayının son maçı ise bir derbi. Ali Sami Yen’de oynanacak son derbi Beşiktaş ile olacak.

Bu hafta sonuna dönecek olursak ;

Trabzon deplasmanı şuanda ligin en zorlu deplasmanı niteliğinde diyebiliriz. Ayrıca Trabzonspor’un formuda göz korkutan nitelikte. Glowacki formasına tekrar kavuştu, Jaja uyum sorunun çözdükten sonra gol atmaya başladı, Umut, Engin, Serkan, Selçuk gibi isimlerin en formda dönemlerini yaşıyor olmasıda ayrı parantez. Şenol Güneş ile yakalana bütünlük kolay kolay bozulmayacak gibi duruyor. Bu Trabzonspor herkesin gözünü korkutacak nitelikte.

Hagi tarafına gelirsek. Bu hafta sonu takıma dönmesi muhtemel Baros ve Kewell ikilisi var. Ancak her ikiside fiziki açıdan direk katkı verecek kapasitede değil. Bu nedenle Hagi, Elano-Misimovic-Pino üçlüsünden maksimum verim almaya bakacaktır. Defans hattını sakatlık ve ceza durumu olmadıkça bozmaz Hagi. Sabri-Neill-Servet-Hakan dörtlüsü ilk yazılacka isimler. Orta sahada Ayhan,’ın dönüşü olumlu etkiler takımı. Partneri Cana olması gerekir. Mustafa Sarp ise olması gerektiği yerde klubede izlesin maçı. Sol kanatta görev vereceği isim konusunda Hagi’de emin değildir. Misimovic orada oynamamalı kesinlikle. Feldkamp döneminde bir ara o bölgede görev alan Hakan Balta bu hafta içinde doğru seçim olabilir. İnsua’a sol bek mevkiinde olur ve böylelikle iki açıdan büyük fayda sağlanır. Kanat bindirmelerinde sağlamlık kazanılır ve açık verme tehlikesi düşer. Diğer bir fayda ise pas futboluna yatkın olan Hakan Balta ile oyun kontrolü elde tutulabilir.

Bir çok sorunun yanıtını Pazar günü alcağız. Galatasaray’ın sezonluk planında büyük önem arz eden bir müsabaka olacak Trabzonspor maçı. Aradaki 8 puanlık farkı kapatmak için en güzel fırsat bu maçlar. Hagi bu sınavdan da alnının akıyla çıkacaktır. Buna inanıyorum ve sonrasında ise istediği oyunu oynatmakta özgür olacaktır. Zira Arda ve Kewell gibi kanat oyuncularının gelmesi hem takımı hem Misimovic’i daha özgür hale sokacaktır. Pino’nun formuda Baros’un yokluğunda can simidi kıvamında. Pazar günü güzel bir maç ve skor görmek dileğiyle.

Hiç yorum yok: