Cumartesi, Kasım 13

Hiddink ve Seçimleri

17 Kasım'da Hollanda ile özel maç yapacak olan A-milli takımımızın kadrosu açıklandı. Ülke gündeminde milli takım hep geri planda kalıyor. Sadece maç haftası konuşulur. Şuanda ligde olan dalgalı durum nedeniyle Hiddink'in seçimleri incelenemedi tam olarak. Ancak Salı gecesi konuşulacaktır. Çarşamba günüde olası farklı bir yenilgi ise iki günlüğüne ana gündemi oluşturur. Hiddink tercihlerinde bazı riskleri göze almış. Azerbaycan ve Almanya maçlarındaki rezalet performansdan sonra yeni bir yapılanmaya gideceğinin sinyallerini vermişti.

Milli takımda böyle bir değişim yıllardır beklenen birşeydi. Bunu göze almaya çalışan Şenol Güneş ve Ersun Yanal fazla tutunamadılar ancak Hiddink o konuda daha dik duracaktır. Hollanda maçı için seçilen kadroya saygımız var ancak kaleci konusunda Sinan Bolat'ın hala gözardı edilmesi ve Hasan Kabze'nin adının dahi anılmaması haksızlık. Yine de Hiddink'i aldığı bu cesur karardan dolayı takdir ediyorum. 2012'yi pas geçersek birşeyler kaybederiz fakat atılacak yeni temel önümüzdeki yıllarda bize çok şey kazandıracaktır. Çünkü yeni gelen nesilin büyük çoğunluğu yurt dışı orijinli olacak. Buda daha çok kalite ve disiplin demektir. Kadro şu şekilde :

Kaleci: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Onur Recep Kıvrak (Trabzonspor), Ufuk Ceylan (Galatasaray)

Defans : Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin (Galatasaray), Serdar Kesimal (Kayserispor), İbrahim Öztürk (Bursaspor), Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı (Beşiktaş), Gökhan Süzen (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)

Orta Saha : Hamit Altıntop (Bayern Münih), Yekta Kurtuluş (Kasımpaşa), Selçuk İnan (Trabzonspor), Yiğit İncedemir (Manisaspor), Orhan Gülle (Gaziantepspor), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Mehmet Ekici (1.FC Nurnberg), İbrahim Akın (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Engin Baytar (Trabzonspor)

Forvet : Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Burak Yılmaz (Trabzonspor), Umut Bulut (Trabzonspor), Kazım Kazım (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok: