Çarşamba, Kasım 3

Kitap - Kutsal Gizemler


Az önce biten bu kitabı sıcağısıcağına yazmak iyi olacak. Kabe'nin Sırrı isimli ilk kitabıyla ilgi çeken Erdem Çetinkaya ikinci kitabı Kutsal Gizemler-1 ile daha çok ilgi çekti. Kitapta aşağıda ön sözünde anlayacağınız gibi ilahi mesajlar içeriyor. Bazı konularda zorlama yapıp matematiği istediği yorumladığı da aşikar. Ancak kitabı elinizden düşürmemek için kendinizi zorlayacaksınız. Kitabın bir kaç noktasına katılmasamda (özellikle inanç testi kısmına) okumak çok faydalı bilgiler kazandırıyor. Bir çok konu daha önce başkaları tarafından defalarca vurgulanmış olsada bütün olarak bir kitapta olmasıda güzel olmuş.

Matematik biliminin sıkça kullanıldığı kitap realist insanlar içinde tatmin edici bilgiler içeriyor. Özellik altın oran adlı sır hayatın her alanında geçerli bi ilke. Bu güzel kitap için Erdem Çetinkaya'ya islam dinini ilimden uzak gösteren sözde ilahiyatçıların teşekkür etmeleri gerekiyor. Umarım bu tip kitapların sayısı artar ve Osmanlı sonrası sahipsiz kalan İslam ve bilim hakettiği yerlere gelir. Kitabın tanıtımı şu şekilde :


Milyonların hayretle izlediği, 12 dile çevrilen, pek çok haber programında önemle duyurulan, fragmanıyla bile pek çok gayrimüslimin İslam'a geçmesine vesile olan Kutsal Gizemler Serisi ASRIN EN BÜYÜK MUCİZELERİNİ bilimsel kanıtlarıyla ortaya koyuyor.
Akla dayanan ve delillerle yön alan modern dünyada bu kitaplar yeni bir mistik inanç çağının kapılarını aralayabilir mi?

Yazar ve Yönetmen Erdem Çetinkaya, 2009 yılının kendi dalında en çok okunan "Kabe'nin Sırrı" kitabından sonra en büyük mistik keşifleri içeren Kutsal Gizemler serisinin ilk kitabını sinemalardan önce okuyucuları ile paylaştı.

Kitaptaki 70'den Fazla Yeni keşif Başlıklarından Bazıları;

Ay ile Güneşin Esrarengiz Konumları ve Dünyaya Verilen Gizli İlahi Mesaj,
Kaderin Yeryüzündeki Büyük İspatları,
DNA'ya, İnsan Yüzüne, Aşk'a ve Mekke'ye Kazınmış Eşsiz Şifre ;
Altın Oran
Kabe'nin İlk inşaasındaki Gizemli Sayılar
Kuran'da İnsan Ürünü olması İmkansız Olağanüstü Simetrik Tasarım
Yaratıcının Tevrat'ta ki Gizemli İsmi Ortaya Çıktı!
Altın Çağın Sırrı ve Zamanı
Dünyanın En Üstün 313 kişisi ve Özellikleri
İnanç Seviyesini ölçebilen Dünya'da ki İlk Test!
Cennet, Cehennem ve İspatları,
Bilim ahireti mi hazırlıyor?
Dünyaya İslam'ın Yayılışına Dair Etkin Yeni Formüller
Hac'da ki Tavafa İşlenmiş Allah Sembolü
Hayatın Büyük Sırrı
Ve Daha Niceleri....

Yüksek Papaz Padre Andreas

Batı, doğuya nazaran araştırma bilim ve yenilikçilik konusunda çok daha duyarlı. Bu nedenle akıl yoluyla Kuran ve İslam'ın muhteşemliğini ispatlayan bu kitap ve filmler serisinin Dünyayı etkileyebilecek potansiyele sahip olduğunu düşünüyorum. Bu kitapta hayret verici pek çok mucize ve bilimsel ispatı ile karşılaştım ve pek çoğunu bizzat deneyerek gördüm.
(Yeni Adıyla Abdullah Palazoğlu)

Doç. Dr. Sinan Canan
"Heyecan verici , bir solukta okuyabileceğiniz eşsiz bir kitap. Bilim ve din arasındaki harikulade ilişkiyi yepyeni modern bir bakış açısıyla ele alarak okuyuculara sarsıcı deneyimler sunuyor. Okuyan herkesin hangi görüşe sahip olursa olsun son derece etkileneceğine eminim."

Hiç yorum yok: